Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanna Lidström och Axel Hallberg avgår som Grön Ungdoms språkrör

- 02/11/2018, 08:56 -

Först meddelade Gustav Fridolin att han avgår. Nu kommer nästa stora avhopp i Miljöpartiet. Grön Ungdoms Hanna Lidström och Axel Hallberg hoppar nu av som språkrör.

Hanna Lidström och Axel Hallberg slutar som språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom. De båda ledarna kommer inte ställa upp för omval när förbundet håller kongress i februari. 

Det innebär att Miljöpartiet har haft tre tunga avhopp under kort tid. Förra veckan meddelade språkröret Gustav Fridolin att han inte vill fortsätta leda partiet

Lidström har varit språkrör för Grön Ungdom sen 2016, medan Axel Hallberg hoppade på uppdraget så sent som förra året, då språkröret Mårten Roslund valde att avgå efter en skandal

Hanna Lidström berättar i en intervju med Aftonbladet att hon är starkt kritisk mot hur Miljöpartiet skött valrörelsen. MP backade 2,5 procentenheter jämför med 2014, och var till och med nära att åka ut ur riksdagen. 

– Partiet har en rejäl bakläxa att göra. Den måste handla om hur det kunde gå så dåligt när klimatfrågan för första gången var en av de viktigaste frågorna, säger Lidström till Aftonbladet

Lidström ska nu plugga, och hon är också på om hon kommer komma tillbaka en vacker dag och göra karriär i Miljöpartiet. 

– Jag vet inte, jag har ingen aning. Kanske om en väldigt lång tid.

Axel Hallberg har bara suttit ett år på posten, men mycket ändå det känns okej att lämna över rodret. 

– Det känns bra tycker jag. Det kändes rätt att lämna över nu efter valrörelsen, jag bestämde mig nu efter valet, säger Hallberg till Nyheter24

Han fortsätter:

– Nu är det dags för nästa duo att sätta sin prägel och lägga grunden för nästa valrörelse.

Hallberg kommer nu engagera sig i kommunpolitiken i Lund. 

Skämtade om knivattack

Hanna Lidström gjorde sig känd redan innan hon blev språkrör för Grön ungdom. Efter knivattacken på Ikea i Västerås sommaren 2015, då två personer dödades, skrev hon så här på Twitter: 

"Tre personer har blivit knivhuggna på ikea. Hoppas det var lindrigt."

I samma tweet postade Lidström en bild på Ikea-knivar med namnet "Lindrig". 

– Det är alltid svårt att veta när man kan skämta om saker, jag visste inte då att två hade dött, sa Lidström till Nyheter24 då.