Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristerssons block: stoppar Annie Lööf från att bli statsminister

Maktkamp24 | 05/11/2018 08:11

Ulf Kristersson tycker inte att Annie Lööf ska bli statsminister – eller ens få försöka. Enligt uppgifter till Ekot ska Moderaterna ha blockat en lösning där C skulle få sondera.

Sprickan i det som en gång var Alliansen blir allt djupare. 

Det ser nu definitivt kört ut för Centerpartiets partiledare Annie Lööf att bli statsminister. 

Men det är inte bara Stefan Löfvens ovilja att sitta i en regering där han inte själv är statsminister som står i vägen för Lööfs drömmar. Det är även Moderaterna och Ulf Kristersson. 

Det är Sveriges Radio som nu avslöjar att Centerpartiet hade siktat in sig på att låta talmannen ge Annie Lööf chansen att bilda regering, men att Kristersson satt stopp för detta. 

Lööf skulle, om hon fått möjlighet att bilda regering, försökt få med Miljöpartiet i en blågrön regering, något som MP skulle vara ganska sugna på, enligt Ekot

Men det blir alltså ingen regeringschans för Annie Lööf, efter att Moderaterna satt stopp för detta. 

Att uppgifter till media läcker ut på det här viset lär tyda på att bitterheten inom Centerpartiet mot Moderaterna är stor, och att större konflikter inom Alliansen pågår under ytan. 

Idag 09:30 håller talmannen Andreas Norlén en ny presskonferens där han ska berätta hur regeringsförhandlingarna går. 

Tycker du Annie Lööf borde bli statsminister?