Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liberalerna kommer rösta nej till Kristersson som statsminister

- 05/11/2018, 14:47 -

Liberalerna kommer inte släppa fram en M+KD-regering. Det meddelar nu partiledare Jan Björklund. Med andra ord verkar det som att Alliansen inte kan komma överens.

Liberalerna kommer inte släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna. Det säger idag partiledaren Jan Björklund

Omröstningen i riksdagen som avgör Ulf Kristerssons öde kommer att äga rum nästa vecka, men redan nu meddelar alltså Björklund att L inte kommer stödja allianskollegan – åtminstone inte om den regeringen blir beroende av SD-stöd. 

– Vi kommer rösta nej, säger Jan Björklund idag i en TV4-sändning. 

Tidigare idag uttryckte Björklund sin förvåning över att Kristdemokraterna och Moderaterna blockerat en möjlig regering ledd av Annie Lööf

Innan idag skrev Björklund att det är "märkligt att avfärda MP och ta risken att i stället bli helt beroende av SD”, på Twitter. 

Nu är Kristerssons sista hopp Annie Lööf. Centerledaren måste åtminstone lägga ner sina röster för att Moderaterna ska kunna bilda en regering. Om både C och L röstar nej till en M+KD-regering spelar det ingen roll om Kristersson får Sverigedemokraternas stöd eller inte. 

Tycker du Björklund gör rätt?