SVT-huset med ett rött kryss över. Till höger Benjamin Dousa. Kollage.
Benjamin Dousa och Muf vill lägga ner public service. - Foto: Jessica Gow/Björn Lundgren/TT

Muf: Ta bort tv-skatten och skrota hela public service

Skrota tv-skatten, lägg ner public service och privatisera SR. Det tycker i alla fall Mufs ordförande Benjamin Dousa. Melodifestivalen kan lika gärna någon annan sända, anser Muf.


Senaste tiden har den nya tv-skatten, som ska finansiera public service, rört upp starka känslor. Vissa tycker skatten är bra, andra är mer negativa till den. 

Nu ger sig Moderaternas ungdomsförbund Muf in i striden. På förbundets stämma i helgen beslutade man att man vill stoppa den nya tv-skatten – och helt avveckla SVT, SR och UR.

– En tv-skatt är helt fel väg att gå. Det borde i stället bygga på frivilliga abonnemang där man själv bestämmer om man vill vara ansluten eller inte, säger Mufs ordförande Benjamin Dousa till Nyheter24. 

Låt TV4 sända Melodifestivalen

Framför allt är det underhållningen i public service som i första hand borde skalas bort anser Dousa. Budgeten kan då halveras, och Melodifestivalen kan lika gärna gå på TV4.

– Underhållning och Melodifestivalen är inte en del av det grundläggande välfärdssystemet, säger han. 

Däremot menar han att nyhetsutbudet i Sveriges Radio är bra, men att det borde skötas av den fira marknaden. 

– Jag tror det här skulle fungera på en privat marknad. Jag är definitivt beredd att betala för nyhetssändningarna i Sveriges Radio. Jag tror man underskattar svenska folket om man tror att folk inte skulle vara beredda att betala för den typen av tjänster, säger Dousa. 

/
Muf
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du förslaget är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.