Muf: Ta bort tv-skatten och skrota hela public service

- 26/11/2018, 14:11 -

Skrota tv-skatten, lägg ner public service och privatisera SR. Det tycker i alla fall Mufs ordförande Benjamin Dousa. Melodifestivalen kan lika gärna någon annan sända, anser Muf.

Senaste tiden har den nya tv-skatten, som ska finansiera public service, rört upp starka känslor. Vissa tycker skatten är bra, andra är mer negativa till den. 

Nu ger sig Moderaternas ungdomsförbund Muf in i striden. På förbundets stämma i helgen beslutade man att man vill stoppa den nya tv-skatten – och helt avveckla SVT, SR och UR.

– En tv-skatt är helt fel väg att gå. Det borde i stället bygga på frivilliga abonnemang där man själv bestämmer om man vill vara ansluten eller inte, säger Mufs ordförande Benjamin Dousa till Nyheter24. 

Låt TV4 sända Melodifestivalen

Framför allt är det underhållningen i public service som i första hand borde skalas bort anser Dousa. Budgeten kan då halveras, och Melodifestivalen kan lika gärna gå på TV4.

– Underhållning och Melodifestivalen är inte en del av det grundläggande välfärdssystemet, säger han. 

Däremot menar han att nyhetsutbudet i Sveriges Radio är bra, men att det borde skötas av den fira marknaden. 

– Jag tror det här skulle fungera på en privat marknad. Jag är definitivt beredd att betala för nyhetssändningarna i Sveriges Radio. Jag tror man underskattar svenska folket om man tror att folk inte skulle vara beredda att betala för den typen av tjänster, säger Dousa. 

Tycker du förslaget är bra?