Fredag 1 Jul
Stockholm

Miljöpartiet drar tillbaka budget – var tänkt som ett skämt

En person med MP-tröja står på ett torg.
Miljöpartiet. Foto: Jessica Gow/TT

Miljöpartiet i Eslöv har fått det varmt om öronen senaste dygnet. Nu drar partiet tillbaka sin budget och menar att det var sarkastiskt skriven.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är inte bara i rikspolitiken det är lite kaosigt just nu. Även i skånska Eslöv verkar det gå riktigt vilt till. Under det senaste dygnet har Miljöpartiet i kommunen stått för en minst sagt annorlunda skandal. 

I budgeten som partiet lämnat in står det bland annat att man ska skrota jullovet för att inte religiösa minoriteter ska diskrimineras. 

Man har även skrivit i den inlämnade budgeten att kommuninvånare som inte gillar mångkultur ska få hjälp att flytta från kommunen. 

– Det finns ett annat parti som vill övertala invandrare att omlokalisera. Vi tycker att om man inte trivs med mångkultur så ska det finnas en möjlighet att ge en hjälpande hand att flytta, säger Lars Ahlfors, ordförande för Miljöpartiets lokala avdelning i Eslöv till Lokaltidningen Mellanskåne.

Förslaget rörde minst sagt upp heta känslor i den skånska kommunen. 

– Jag tycker budgetförslaget bär på ett totalitärt och antidemokratiskt tankegods med fokus på stora tvångsåtgärder mot medborgarna, säger Socialdemokraternas Henrik Månsson till Lokaltidningen Mellanskåne.

Var tänkt som satir

Men nu försvarar sig Miljöpartiet i Skåne med att säga att budgeten var tänkt som satir. 

Ja. Du läste rätt. De som röstade på Miljöpartiet i Eslöv fick alltså ett parti som ser budgeten som ett skämt. 

– Jag beklagar det inträffade. Den budgetmotion som lämnades in stämmer varken överens med Miljöpartiets politik i stort eller partiets politik i Eslöv. Sarkasm är svårt i skrift och budgeten borde aldrig ha lämnats in. Vi har så klart dragit tillbaka den nu, säger Rickard Sallermo, gruppledare för Miljöpartiet i Eslöv, i ett pressmeddelande. 

Miljöpartiet drar alltså nu tillbaka budgeten, något även Skånska Dagbladet skrivit om.

Gillar du Miljöpartiet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.