Måndag 26 Jul
Stockholm

Efter förändringen – nu kan Sverigedemokraterna sluta växa

Jimmie Åkesson går genom en korridor
SD ska inte jubla över budgeten än. Foto: Anders Wiklund/TT/Nyheter24

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl analyserar den nya budgeten – och berättar varför Sverigedemokraternas nya inflytande faktiskt kan missgynna partiet.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svensk politik har gått in i en helt ny era. Och för första gången någonsin kan Sverigedemokraterna inte längre klaga på hur saker sköts i det här landet.

Ända sen 90-talet, när Sverigedemokraterna gick runt och spred flygblad om att svenska flickor inte skulle ”skända sin ras”, har SD:arna kunnat säga att alla problem i samhället inte är deras fel. 

Nej, alltid har det varit ”sjuklövern”, ”godhetsknarkarna” och ”liberalkommunisternas” fel. Det har varit en bärande och mycket framgångsrik del av SD:s strategi – säkerligen en stor anledning till att partiet kunnat växa så pass mycket. Men nu är den tiden över för Sverigedemokraterna

När partiet röstade ja till Moderaternas och Kristdemokraternas budget nu i veckan tog inte bara SD steget in i politikens finrum – man bestämde också direkt hur Sverige ska styras. 

Den budgeten som kommer gälla för 2019 hade inte kunnat gå igenom utan SD:s hjälp.

Det innebär att klagomål, och även hyllningar, över hur Sveriges ekonomi fungerar nu får riktas till bland andra Sverigedemokraterna och Oscar Sjöstedt

Det kan vara värt att tänka på för alla SD-sympatisörer innan man ger sig ut på Facebook och gnäller över hur det ser ut i "Absurdistan". 

/Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela