Torsdag 20 Jan
Stockholm

Jonas Millards konto tipsade om hur man våldtar – nu avgår han

Skandalen blev för mycket för Sverigedemokraterna. Nu lämnar partitoppen Johan Millard flera förtroendeuppdrag. Men partiet hävdar fortfarande att det finns falska anklagelser mot Millard.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jonas Millard avgår från flera förtroendeuppdrag – det skriver idag SD i ett pressmeddelande. 

Det var Dagens Nyheter som avslöjade att Millard haft ett konto på Flashback som skrivit grovt kvinnohat. Bland annat tipsade kontot om hur man drogar och våldtar kvinnor på bästa sätt. 

– Jag har nu kommit till en gräns där jag inte längre känner att jag kommer att kunna utföra mitt arbete utan att ständigt bli påmind om de olämpliga och omogna saker jag sagt för flera år sedan, skriver Millard i ett pressmeddelande. 

Många av inläggen som granskats är skrivna under tiden då Millard varit heltidsarvoderad politiker. 

SD: "En del anklagelser är falska"

Millard har medgett att kontot är hans, samtidigt som han menar att det inte är han personligen som skrivit inläggen. Det är en förklaring som SD själva till viss del verkar köpa. 

– En del av de anklagelser som riktats mot honom har varit falska. Andra har dock varit korrekta, vilket sammantaget gjort att partiets förtroende för Milliard har tagit skada, säger partiets gruppledare Mattias Karlsson i pressmeddelandet. 

Jonas Millard kommer nu lämna riksdagen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela