- Foto: Anders Wiklund/TT

Stefan Löfven om överenskommelsen: "Den största vinnaren är Sverige"

Under måndagen höll socialdemokraternas partiledare en pressträff efter sitt möte med talmannen Andreas Norlén. En pressträff där han talade om vikten av den nyligen slutna överenskommelse mellan C, L, MP och S.


Under måndagen hölls det återigen en ny talmansrunda, och efter en minst sagt turbulent helg så var socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven först ut av alla partiledare att träffa talmannen Andreas Norlén.

Efter mötet med talmannen höll Löfven en pressträff där han för första gången uttalade sig om den överenskommelsen som socialdemokraterna slutit med Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet.

"Den största vinnaren är Sverige"

Under pressträffen berättade Stefan Löfven sina tankar om överenskommelsen som hans parti slutit med Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet.

– Ingen har vunnit allt, alla har vunnit någonting. Den största vinnaren i det här, är Sverige, sa Löfven under pressträffen.

Vill samarbeta med Vänsterpartiet

Det har varit mycket diskussion om den så kallade klausulen om Vänsterpartiet i överenskommelsen. En klausul som skulle hindra Vänsterpartiet från att ha inflytande under mandatperioden.

Löfven underströk däremot under sin presskonferens att de tidigare haft ett bra samarbete med Vänsterpartiet och hoppas kunna samarbeta med dem ytterligare.

– Vi kommer aldrig att jämställa Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna, sa Löfven

Senare under förmiddagen satte även centerledaren Annie Lööf press på Jonas Sjöstedt. 

– Nu är det upp till Jonas Sjöstedt vilken statsminister vi ska rösta om. Ska vi rösta om Stefan Löfven, eller ska vi rösta om Ulf Kristersson? Nu har vi jobbat i fyra månader för den här uppgörelsen, sa Centerpartiets partiledare idag. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Löfven ska bli statsminister?
Tack för din röst!