- Foto: Henrik Montgomery

Ulf Kristersson ger upp: "Finns inga förutsättningar"

Det var inte direkt ett leende på Ulf Kristerssons läppar när han mötte pressen idag efter att C och L kommit överens med sossarna.


Efter några jobbiga dagar mötte Moderaternas Ulf Kristersson idag pressen i riksdagshuset. 

– Det finns inga förutsättningar för mig att bilda en borgerlig regering just nu. Stefan Löfven tycks ha ett större regeringsunderlag, sa Kristersson på pressträffen. 

Det var under fredagen som Centerpartiet och Liberalerna meddelade att de kommer att släppa fram en socialdemokratisk regering – något som sedan bekräftades efter partiernas interna möten nu i helgen. Ulf Kristersson har alltså tappat halva Alliansen på bara några dagar. 

– Om man bildar en regering tillsammans med Socialdemokraterna finns så klart inte Alliansen. Jag stänger inga framtida dörrar, men jag kommer aldrig låtsas som att det som hänt inte hänt, sa Kristersson till presskåren. 

Kristersson menar att så länge Vänsterpartiet inte röstar nej till Löfven är det omöjligt att bilda en M-ledd regering. Senare under dagen kommer V med sitt besked i regeringsfrågan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha Kristersson som statsminister?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.