- Foto: Claudio Bresciani/TT

Annie Lööf: "Beredd att släppa fram Löfven"

Annie Lööf är redo att låta Stefan Löfven bli statsminister nu på fredag. Det mesta pekar på att S-ledaren kommer lyckas med sin lösning på regeringskrisen.


Det mesta pekar på att regeringskrisen får sitt slut den här veckan. Nu på morgonen sa Stefan Löfven att han är beredd att bli statsminister, och senare idag håller Vänsterpartiet presskonferens där man ska avslöja hur man kommer rösta. 

En av anledningarna till att Löfven kan fortsätta vara statsminister är stödet från Centerpartiet – idag höll Annie Lööf pressträff.

– Centerpartiet har landat i att vara en konstruktiv opposition, och att vi är beredda att släppa igenom Stefan Löfven som statsminister, sa Annie Lööf inför den samlade presskåren.

Hon fortsatte:

– De utmaningar som vi har under fyra månader är utbytta mot lösningar, och att vi nu kan få en regering. Sverige behöver en regering, och vi har förhandlat fram en överenskommelse med en tydlig liberal reformagenda.

Däremot tror Lööf att det kan få att återvända till ett Allians-block, och att Centerpartiet inte nödvändigtvis är låsta till Socialdemokraterna.

– Centerpartiet är ett fristående parti som är beredda att söka samarbete även inom Allians-blocket. Men nu är det viktigt att vi sänker tonläget, man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. 

Artikeln uppdateras....

Jimmie Åkesson uttryckte en viss besvikelse nu på morgonen – se mer av det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.