Måndag 26 Jul
Stockholm

Annie Lööf: "Beredd att släppa fram Löfven"

Annie Lööf är redo att låta Stefan Löfven bli statsminister nu på fredag. Det mesta pekar på att S-ledaren kommer lyckas med sin lösning på regeringskrisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det mesta pekar på att regeringskrisen får sitt slut den här veckan. Nu på morgonen sa Stefan Löfven att han är beredd att bli statsminister, och senare idag håller Vänsterpartiet presskonferens där man ska avslöja hur man kommer rösta. 

En av anledningarna till att Löfven kan fortsätta vara statsminister är stödet från Centerpartiet – idag höll Annie Lööf pressträff.

– Centerpartiet har landat i att vara en konstruktiv opposition, och att vi är beredda att släppa igenom Stefan Löfven som statsminister, sa Annie Lööf inför den samlade presskåren.

Hon fortsatte:

– De utmaningar som vi har under fyra månader är utbytta mot lösningar, och att vi nu kan få en regering. Sverige behöver en regering, och vi har förhandlat fram en överenskommelse med en tydlig liberal reformagenda.

Däremot tror Lööf att det kan få att återvända till ett Allians-block, och att Centerpartiet inte nödvändigtvis är låsta till Socialdemokraterna.

– Centerpartiet är ett fristående parti som är beredda att söka samarbete även inom Allians-blocket. Men nu är det viktigt att vi sänker tonläget, man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. 

Artikeln uppdateras....

Jimmie Åkesson uttryckte en viss besvikelse nu på morgonen – se mer av det här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela