Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Kristerssons stenhårda ord: "En absurd regeringsbildning"

- 16/01/2019, 11:11 -

Moderaternas Ulf Kristersson är inte glad idag. Snarare tvärtom. Det sen det står klart att V släpper fram Löfven som statsminister.

Moderatledaren Ulf Kristersson har en dålig dag. Det är nämligen nu så gott som klart att Stefan Löfven kommer att fortsätta vara statsminister, efter att Vänsterpartiet avslöjat att man släpper fram Socialdemokraterna. 

– Det här är en absurd regeringsbildning. Om den blir verklighet har Sverige fått ett nytt politiskt landskap på nationell nivå. Den här regeringen kommer inte kunna ta itu med de problem Sverige står för, sa Kristersson idag på en presskonferens.

Kristersson var verkligen inte ljummen i sin kritik mot Annie Lööf och Jan Björklund, och menar att de lurat sina egna väljare. 

Centerpartiet och Liberalerna gick till val på att bilda en Allians-regering utan stöd från Sverigedemokraterna – något som visat sig vara svårt. 

– Det här är att vilseleda. Vi gick till val på att byta regering, och nu sitter vi här med en ny vänsterregering med Vänsterpartiet med vetorätt. Det kan knappast varit ambitionen hos väljarna, säger Kristersson. 

Artikeln uppdateras...

Håller du med Kristersson?