Så gör du ugnsbakad teriyakilax på wokbädd

Mat som sköter sig själv i ugnen är räddaren i nöden mitt i vardagsstressen. Den här middagen förbereds och tillagas på under 30 minuter.


Du kan äta rätten som den är men det blir också riktigt gott att servera ris till. För tidseffektiviseringens skull kan du börja tillaga riset det första du gör så är det klart lagom till att laxen också är det.

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser:

150 g broccoli

2 st morötter

50 g minimajs

salt & peppar

1 msk olivolja

400 g laxfilé

1 msk soja

1 msk flytande honung

1 tsk ingefära

1 tsk paprikakrydda

0,5 msk sesamfrön

Jasminris till servering

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och skiva morötterna tunt och lägg tillsammans med broccoli och minimajs i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivoljan och blanda runt.
  • Lägg på laxfilén och häll lite soja på varje laxbit. Ringla över honung och krydda med ingefära och paprikakrydda. 
  • Garnera till sist laxbitarna med sesamfrön och tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!