Max Verstappen och Mercedes-AMG GT
Max Verstappen försökte nyligen hyra en Mercedes-AMG GT - Foto: TT/Mercedes-Benz/Collage

F1-mästaren Verstappen fick inte hyra sportbil – är för ung

Den trefaldige världsmästaren i Formel 1 Max Verstappen försökte nyligen hyra en bil i Portugal, men fick nej på grund av sin ålder.


Har man lyckats knipa mästerskapstiteln i världens främsta racingserie inte mindre än tre gånger kan man troligtvis ett och annat om att hantera snabba bilar.

Det verkar emellertid inte biluthyraren Sixt tycka. Enligt The Sun nekade man tydligen nyligen F1-föraren från att hyra en av deras snabbare hyrbilar.

Snopen start på semestern

Max Verstappen var nyligen på semester i Portugal med vänner och familj, och hade bokat ett antal bilar från biluthyraren Sixt.

Själv hade han valt en Mercedes-AMG GT, men när han kom för att hämta sportbilen stötte han på patrull.

Sixts försäkring kräver nämligen att man är minst 30 år gammal för att hyra deras finare sportbilar, och den 26-årige Verstappen fick således inte hämta ut bilen.

Den trefladige världsmästaren accepterade reglerna och hyrde i stället en mer alldaglig BMW 5-serie.

Test visar: Bakhjulsdrift bättre än framhjulsdrift på vintern

Bilhandlare lurade hundratals – fokuserade på handikappade

“Har bara följt reglerna”

– De anställda hos vår franchisepartner i Portugal har bara följt reglerna som grundas i försäkringskraven, berättar en talesperson från Sixt till The Sun.

– För att hitta en kundvänlig lösning på plats blev herr Verstappen tillhandahållen en annan premiumbil, fortsätter talespersonen.

Sedan denna incident har Sixt gett Max Verstappen ett undantag som innebär att han kan hyra en Mercedes-AMG GT trots att han inte har fyllt 30 år.

Taxi Stockholm satsar på elbilar: Förbjuder bensin och diesel

Här är mannen med 800 000 kronor i obetalda parkeringsböter

Bil