Rullstol och bilhandlare
En amerikansk bilhandlare har riktat in sig på att lura handikappade - Foto: TT/Collage

Bilhandlare lurade hundratals – fokuserade på handikappade

En amerikansk bilhandlare anklagas för att ha lurat hundratals kunder på pengar, och ska har riktat in sig särskilt på handikappade.


Bilhandlaren anklagas av federala amerikanska åklagare för att vara involverad i ett upplägg där man har tagit betalt för bilar som sedan aldrig levererats.

Genom bedrägeriet ska bilhandlaren ha sålt bilar i 36 amerikanska stater till runt 120 individer, utan att i många fall leverera de utlovade bilarna till sina kunder.

I en majoritet av fallen ska offren ha varit funktionsnedsatta med ett behov av specialanpassade fordon.

Här är mannen med 800 000 kronor i obetalda parkeringsböter

Sålde samma bil 13 gånger

Enligt Carscoops ska bilhandlaren Edward Scott Rock från Philadelphia ha hållit på med bedrägeriet mellan 2019 och 2023.

Upplägget ska ha varit att han köpte bilar på auktion som sedan lades ut till försäljning. Efter att ha sålt bilen och mottagit betalning ska han dock inte ha levererat bilen till kunden.

En skåpbil av märket Ford ska Rock exempelvis ha sålt till hela 13 olika kunder. En av alla dessa kunder ska ha fått bilen levererad, men fick sedan problem med att registrera den.

Taxi Stockholm satsar på elbilar: Förbjuder bensin och diesel

Riskerar 170 års fängelse

Enligt det amerikanska justitiedepartementet ska Rock särskilt ha riktat in sig på funktionsnedsatta och personer över 65 år, samt företag inriktade på att tillhandahålla transport för dessa grupper.

Rock kan nu behöva sota hårt för sina straff, och riskerar bland annat 170 år i fängelse och böter på 2,75 miljoner dollar, motsvarande över 27 miljoner kronor.

Tesla levererade inte självkörning – nu dras de inför rätta

Tips: Så förlänger du elbilens räckvidd på vintern

Bil