Ledbuss gick av
Det blev en dramatisk färd för några pendlare utanför Sundsvall - Foto: Johan Nilsson/Janerik Henriksson/TT

Sjuka olyckan: Lokalbuss gick av på mitten

Det blev en dramatisk morgon för resenärerna på en buss utanför Sundsvall i måndags, efter att bussen krockade och gick av på mitten.


Det var strax innan klockan sju på måndagsmorgonen som en ledbuss, även kallad dragspelsbuss, var med om en olycka i Gärde utanför Sundsvall enligt SVT.

Det står i dagsläget inte klart exakt hur olyckan gick till, men resultatet var att bussen vek sig och gick av på mitten.

– Exakt vad som hänt vet vi inte, men det var strax före klockan 7 som olyckan inträffade och det fanns ett antal resenärer i bussen, säger David Erixon, pressansvarig på bussbolaget Nobina, till SVT.

Europeiska staden som säger nej till laddstolpar

En bärgning utöver det vanliga

Att ingen skadades i olyckan förefaller lyckosamt, med tanke på att resenärer ofta står i den ledade delen när det är mycket folk på bussen.

Det är inte var dag som bärgarna i Sundsvall får i uppdrag att dra ut dragspelsbussar ut dikena. – Nej, det är första, säger bärgaren Mikael Hammarsten till SVT.

En speciell, och något nymodig detalj, med bärgningen är att den aktuella bussen är hybriddriven. Bärgarna fick därför vänta på att en elektriker specialiserad på starkström kopplade loss batteriet, innan de kunde forsla bort bakdelen av bussen.

Mikael Tornving skalar ner: Här är hans vettiga bilval

Sladdade, krockade, vek sig

Enligt Sundsvalls Tidning kan det ha handlat om att bussen kört in i en snödriva och sedan vikt sig, medan polisen på sin hemsida säger att “Bussen är ledad på mitten och har vikt ihop sig i samband med sladden”.

Det verkar alltså som att bussen sladdade in i snödrivan, och att stoppet blev så abrupt att bakdelen sladdade vidare på det hala underlaget och vek sig.

Bussboalget Nobina kommer att utreda olyckan, men det är i dagsläget oklart huruvida räddningstjänsten eller Polisen kommer att göra detsamma. Ingen anmälan om brott är i dagsläget upprättad.

Detaljen du inte får missa när du köper elbil: Risk för böter

Trots slopad elbilsbonus: Stora subventioner på tjänstebilar

Bil