Bilval Mikael Tornving
Mikael Tornving har en vettig vagnpark - Foto: Joel Sandberg/Stella Pictures

Mikael Tornving skalar ner: Här är hans vettiga bilval

Mikael Tornving har dragit ned på sina utgifter och jobbar bara 10 veckor om året. Här är hans vettiga bilval som hjälper vardagen att gå ihop.


Programledaren Mikael Tornving, känd från bland annat Parlamentet Jeopardy och Kompani Svan, har på senare år synts till allt mindre i TV-rutan.

Nyligen avslöjade han i Framgångspodden att det inte handlar om en brist på jobb, utan snarare ett aktivt val att gå ner i arbetstid. Han har bland annat flyttat till en mindre lägenhet, och jobbar nu bara 10 veckor om året.

Vi har tittat närmare på Mikaels fordonsinnehav.

Så kan Mikael Tornving klara sig på att jobba ynka 10 veckor per år

Släpvagn och dragbil för Tornving

När det gäller de fordon som står registrerade i Mikael Tornvings namn finner vi en mindre släpvagn från 2018 av märket Majava. Vagnen använder han troligtvis vid stugan i Jämtland, där han tillbringar mycket tid.

En släpvagn är emellertid inte till mycket nytta, och registrerad på Tornvings företag finner vi en Toyota RAV4 som har ägts sedan den var ny år 2021.

Bästa spartipset: Bilvalet som kan spara tusenlappar

Inte ett exalterandeval

Den fyrhjulsdrivna laddhybrid-suven är inte ett flådigt eller särskilt exalterandeval, med ett nypris på drygt 400 000 kronor. 

Den är däremot fantastiskt vettig, och passar perfekt om man är ute efter en vagn som både är ekonomisk och kan tackla tufft vinterväder i Jämtland. Faktum är att Toyota RAV4 blev den näst mest sålda bilen i världen förra året, med en försäljning på över en miljon bilar.

Tack vare Toyotas legendariska hybridsystem ligger bränsleförbrukningen på bara 0,66 liter milen. Bilen är också ett robust bygge som med Toyotas legendariska byggkvalitet säkrar att man inte behöver lägga dyra pengar på reparationer.

Det är med andra ord inte ett särskilt exalterande bilval som Tornving har gjort, men om det är kostnadseffektivitet som är målet har han hamnat helt rätt.

Joe Biden får inte längre köra bil – nu säljs hans Cadillac

Hybrider utklassar elbilar: Är betydligt billigare att äga

Bil