Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Paradise Hotel-Adrian efter bråket med Diddi: Jag sprider kärlek

- 08/10/2015, 12:15 -
1 av 4

Adrian Montin bloggar nu om dramat i Paradise Hotel.
2 av 4

Adrian Montin bloggar nu om dramat i Paradise Hotel.

STELLA PICTURES / Robert Eklund

Adrian Montin skriver bland annat att han framställs på ett visst sätt i Paradise Hotel.
3 av 4

Adrian Montin skriver bland annat att han framställs på ett visst sätt i Paradise Hotel.

STELLA PICTURES / Robert Eklund

Adrian Montin.
4 av 4

Adrian Montin.

https://instagram.com/adrianmontin/

"Paradis Hotel"-deltagaren Adrian Montin har fått nog av näthatet han möts av. I ett blogginlägg ger han nu sin version av vad som egentligen hände i paradiset.

Paradise Hotel-deltagaren Adrian Montin, 23, har fått nog av näthatet han möts av efter den senaste veckans turbulenta händelser i paradiset.

Det var i tisdagens avsnitt som Emelie "Diddi" Didriksson brast ut i tårar när hon fick höra av Adrian att Marcos Guevara och William Ganslandt har snackat skit om henne.

"Jag är för fan en människa med känslor"

– Aj aj aj! Skojar folk? Är detta på riktigt? Johnny säger "jag skjuter hellre mig själv än står med Diddi", Oliver säger "Det var som rysk roulette, Johnny fick nitlotten". Jag är för fan en människa med känslor, är det någon som missat det, sa hon då till Nyheter24.

I sin blogg skriver nu Adrian om hur han upplever det hela.

"Sprider kärlek"

– Tydligen så tycker folk att jag mobbade Diddi och tryckte ner henne. Jag vet att hon kände så ibland i huset och jag var väldigt mån om att hon inte skulle ta åt sig. Sen har de tyvärr blivit så att det är klippt som jag haglar hat mot henne, skriver han bland annat och fortsätter:

– Det sista jag vill är att en människa ska må dåligt och de kan fan hela jävla PH intyga. Ni som tycker att jag spelar cp-mycket och förstör glöm inte att det är 23 timmar ni inte får se av mig när jag faktiskt sprider kärlek, skriver han vidare i bloggen.

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe