I april tidigare i år slutade Marina att sminka över sitt födelsemärke.
1 av 5
I april tidigare i år slutade Marina att sminka över sitt födelsemärke. - Foto: Privat
Nu berättar hon om all kärlek hon har fått.
2 av 5
Nu berättar hon om all kärlek hon har fått. - Foto: Privat
I nästan 13 år skämdes Marina över sitt märke. Idag har hon accepterat det.
3 av 5
I nästan 13 år skämdes Marina över sitt märke. Idag har hon accepterat det. - Foto: Privat
"Människor som jag kanske aldrig annars skulle få träffa. Och även nya jobbmöjligheter som dykt upp! Livet har helt enkelt blivit lite mer härligt och spännande utan smink" säger Marina.
4 av 5
"Människor som jag kanske aldrig annars skulle få träffa. Och även nya jobbmöjligheter som dykt upp! Livet har helt enkelt blivit lite mer härligt och spännande utan smink" säger Marina. - Foto: Privat
Marina.
5 av 5
Marina. - Foto: Privat

Marina, 26, slutade skämmas över födelsemärket: "Känns bra i hjärtat"

I april tidigare i år slutade Marina att sminka över sitt födelsemärke. Nu berättar hon om all kärlek hon har fått.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Marina, 26, som i april i år slutade att täcka över sitt födelsemärke i ansiktet. Innan det sminkade hon över sitt märke och ville inte visa sig utan smink.

– Jag ville inte dölja hur jag såg ut längre. Jag har länge kämpat med att försöka acceptera mitt utseende och i våras kom den dagen. Jag fick nog av sminket och vågade mig ut bland folk utan att täcka över mitt märke, säger Marina till Nyheter24.

Marina berättar att hon på grund av sitt födelsemärke ganska ofta möts av reaktioner. En del undrar vad det är och andra tror att hon är sjuk, slagen eller brännskadad.

– Jag har fått höra mycket och mer kommer jag att få höra. Men jag tar nästan allt bra idag. Frågor är alltid välkomna. Raka negativa påståenden är det jag kan bli irriterad över, men jag skakar av mig det ganska lätt idag, säger hon.

Efter att Marina hade visat sig utan smink fick hon flera meddelanden från bland annat unga tjejer som skrev att hon var cool.

– Men det som går in i hjärtat är när någon skriver att det inspirerat dem till att se annorlunda på något de tidigare tyckt varit jobbigt eller skämts för. Självklart blir jag glad när barn och föräldrar skriver att de eller deras barn tycker att märket är coolt, säger Marina.

Till en början betydde stöttningen hon fick från folk väldigt mycket, men idag känner hon att hon egentligen inte behöver det – även om alla fina ord värmer.

– Vissa kommer faktiskt fram för de känner igen mig eller märket och säger några snälla ord eller vill ta ett kort. Det är ju kul såklart men ändå lite speciellt och något jag inte är van vid. Men att min resa har fått andra att bli inspirerande och ser mig som en stark förebild känns bra i hjärtat, säger Marina.

I nästan 13 år skämdes Marina över sitt märke, men idag har hon alltså accepterat det. Hon tycker att det känns bra att veta att hennes resa har fått andra människor att tänka om när det handlar om saker som gör de osäkra.

– Jag tänker på hur många nya människor jag har fått prata med och lära känna bara med tanke på att jag slutat täcka mitt märke. Människor som jag kanske aldrig annars skulle få träffa. Och även nya jobbmöjligheter som dykt upp! Livet har helt enkelt blivit lite mer härligt och spännande utan smink, säger Marina.

Kolla även in årets No hate-film – där en rad kända profiler och politiker uppmanar alla att sprida kärlek på nätet:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Tycker du om din kropp som den är?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Joakim Lundell: "Därför svarar jag på hatkommentarer"

4 Nov 2018, 21:39

Därför mår unga dåligt – enligt dem själva

4 Nov 2018, 08:28
Psykisk ohälsa bland unga ökar, Men varför? Folkhälsomyndigheten tror att skolan och arbetsmarknaden är bovarna i dramat – men enligt de unga själva är det något annat.

Ikväll utses Årets nätängel 2017 – här är alla nominerade

23 Nov 2017, 14:02
Årets nätängel är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats.

Har du blivit trakasserad på nätet? Här är det viktiga du måste göra då

5 Nov 2017, 18:19
Elsa Karlefors som är jurist till vardags kommer i denna intervju berätta om vad du ska göra om du utsatts för näthat.

Ebba Busch Thor vill ha fler poliser på nätet

4 Nov 2017, 17:27
Ebba Busch Thor (KD) vill göra rejäla förändringar för att motverka näthatet. Bland annat införa en ny särskild enhet inom polisen.

PH-Anna om näthatet hon utsätts för: "Jag läser varje kommentar"

3 Nov 2017, 10:45
Efter sin medverkan i Paradise Hotel har Anna Pankova fått utstå en hel del näthat, något hon tyckt varit jobbigt.