Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Danielas kärlekshistoria kommer att få dig att tro på ödet

- 16/10/2015, 11:05
Daniela träffade en kille på Jodel.
1 av 3

Daniela träffade en kille på Jodel.

Privat

De fick ögonkontakt på pendeltåget.
2 av 3

De fick ögonkontakt på pendeltåget.

Privat

Sedan uppstod ljuv musik.
3 av 3

Sedan uppstod ljuv musik.

Appen Jodel har på senaste tiden fått mycket uppmärksamhet då folk postat hotfulla meddelanden. Men här är en historia som visar att appen kan ge upphov till kärlek också.

En dag i somras skulle Daniela Lindberg, 17, ta pendeln hem efter att ha träffat en kompis. På perrongen fick hon ögonkontakt med en kille.

– Det var inte bara ett kort tag, utan vi höll verkligen fast blicken länge, berättar Daniela för Nyheter24.

Både hon och killen skulle med samma tåg, och de satt ganska nära varandra. Där fortsatte de titta på varandra – men ingen av dem tog mer kontakt än så.

Lite senare samma dag gick Daniela in på Jodel. Hon hade laddat ner appen ganska nyligen, och att hon gick in där just då var mest en slump. Men det var tur att hon gjorde det, för hon syn fick på en post som fångade hennes uppmärksamhet lite extra – den handlade nämligen om henne.

Bildkälla: Privat

– Jag kommenterade direkt och skrev att det var jag, säger Daniela.

Hon och killen, som vill vara anonym, började följa varandra på Instagram, där de bytte nummer.

– Sedan sågs vi och vi har dejtat sedan dess, berättar Daniela.

Det här är ännu ett underbart bevis på att det finns annat än hat på internet.

Har du dejtat någon du träffat via sociala medier?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe