Söndag 1 Aug
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Tror hon ska ta en fika – får 50 000 kronor

Fanna Ndow Norrby som ligger bakom Svart Kvinna tror hon ska fika med en kompis. I stället händer något HELT annat.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kompis till Fanna Ndow Norrby säger att hon har något superviktigt att berätta och de två bestämmer sig för att ta en fika i centrala Stockholm. Vad Fanna inte vet är att vi har riggat lokalen med kameror och en väldigt speciell överraskning. Ndow Norrby är kvinnan bakom Instagram-kontot Svart Kvinna där hon hängt ut och motarbetat vardagsrasismen. Kontot och texterna kom nyss ut som en bok.

Kolla in klippet när Fanna inte bara blir toklurad utan också får ta emot priset som Årets Nätängel från mySafety Försäkringar. Förutom äran får hon 50 000 kronor och en sång av Solala.

Motiveringen lyder:

Fanna Ndow Norrby är vinnaren av Årets Nätängel 2015 då hon på ett starkt och framstående vis belyser hur det är att tillhöra en utsatt och ofta hårt ansatt grupp, såväl i det analoga samhället som hur man bemöts och blir behandlad online. Inte minst när det gäller rasistiskt och sexistiskt hat. Fanna är bland annat initiativtagare och författare till boken Svart Kvinna där hon samlar berättelser från ett stort antal människor i Sverige som stött på detta hat.

Fanna har även förmågan att skapa ett stort engagemang i sin omkrets och väcker liv i en otroligt viktig fråga genom Instagramkontot @SvartKvinna som har fått stor uppmärksamhet och i dag inspirerar 33 000 följare.

Fanna Ndow Norrby är en viktig förebild och en stark kämpe för kampen mot det allt för vanligt förekommande näthatet.

Visst förtjänar Fanna priset? <3
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe