Efter Paradise Hotel har han själv fått uppleva hat.
Efter Paradise Hotel har han själv fått uppleva hat.

Paradise Hotel-Adrian: "Hat är svartsjuka"

I Paradise Hotel blev Adrian känd som den elakaste jäveln, men efter sin medverkan fick han själv mycket hat.


På onsdagen den 4 november uppmärksammar Nyheter24 No Hate-dagen. Vi pratade med paradisehunken Adrian Montin hur han upplever näthat.

Kan du förklara vad hat är?

– Jag har alltid upplevt att hat är en slags svartsjuka, och just näthat är en ganska ny populär trend jag fått uppleva tack vare min medverkan i Paradise Hotel. Det är ju mycket enklare att näthata, då kan man sitta bakom en skärm och skriva vad fan som helst och slippa ta konsekvenserna när man inte ser hur ledsen ens hatobjekt blir, säger Adrian till Nyheter24.

Tror du att många ’haters’ saknar konsekvensanalys, eller att de bara inte bryr sig om folk blir ledsna?

– Jag tror att de största hatarna inte ens vet vad en konsekvensanalys är. Jag tror tyvärr att de flesta är unga människor som är uppvuxna bakom en skärm, de har inte haft samma uppväxt med konfrontationer på skolgården eller i hemmet irl. De är ju uppvuxna med att umgås på internet och en skärm – och samtidigt kunna gömma sig bakom en skärm.

Men är inte du känd för att vara den elakaste jävel i Paradise Hotel?

– Jo. Men det är fortfarande ett medvetet spel. Jag är medveten om hur illa det kan se ut, och hur illa det faktiskt var där inne ibland. Alla vi som är med i Paradise Hotel har tillsammans en gemensam pakt – att det som hände i huset stannar i huset, säger Adrian, och fortsätter:

– Alla vi förstår att livet och relationerna är annorlunda i verkligheten. Paradise Hotel är inte verkligheten, men det återspeglar många situationer som jag är övertygad om att de flesta kan känna igen sig i.

Hur tror du att man kan man stoppa hat?

– Det tyngsta vapnet är ju kärlek eller ignorans. Ingen hatare förtjänar min, eller någon annans tid och känslor. Men det är inte alltid jag kan hålla mig –ibland älskar jag att svara lite drygt och ge tillbaka med samma mynt.

Med hat?

– Nej nej, jag idiotförklarar dem med kärlek och sarkasm istället. Jag driver med dem så att de känner sig dumma och bortgjorda, jag tror att en del lär sig av att få sig en rejäl näsbränna. Det kommer aldrig fungera att hata tillbaka, då blir det bara ett oändligt och ovärdigt krig. Det bästa är nog att döda hat med kärlek. Jag försöker att leva upp till det varje dag, säger Adrian.

Kolla även de här artiklarna vår No hate-kampanj:

• Krönika: Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

• Här sprider kändisarna kärlek – gör det du med!

• Här berättar barnen hur man gör för att sprida kärlek

• Pelle satte upp en skylt som borde sitta utanför alla Sveriges skolor

• 6 sexställningar som är bättre än att näthata

• Obehagligt – Här läser barnen upp näthatet

• "Snygg väska!" – Se den fantastiska videon på när Jerry sprider kärlek på stan

/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!