Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Hur är en bra kompis? Barnens briljanta svar är det gulligaste du sett

- 24/10/2016, 17:09 -

Nyheter24 har kollat med experterna – barnen – hur man egentligen blir en riktigt bra kompis.

Den 4 november är det dags att kärleksbomba nätet under No hate-dagen. Men redan nu smygstartar vi genom att bland annat prata med några av de charmigaste kompisexperterna som finns – barnen.

Etta 6 år, Beppe 4 år, Morris 6 år och Hannah 3 år (fyller 4 år i december) delade alla med sig av sina bästa tips och råd på hur man blir en bra kompis.

– Om man ser någon som står ensam och inte har någon att leka med kan man gå bort och fråga om den vill vara med, säger till exempel sexåriga Morris.

Var med du också och sprid kärlek den 4 november. Var en riktigt bra kompis och berätta hur mycket du tycker om dina vänner på nätet.

Det här kan du göra rent konkret:

1) Du kanske inte brukar göra det, men just den här gången ser du till att skriva en snäll kommentar till någons bild eller film på Facebook, Instagram eller Twitter – bara för att göra den personen glad och sprida lite kärlek. Taggad bilden med #NohateSE.

2) Fota dig själv när du formar händerna som ett hjärta och lägg upp bilden på Facebook, Instagram eller Twitter med uppmaningen att sprida närkärlek. Tagga bilden med #NohateSE.

3) Uppmana dina vänner att göra samma sak!

Behöver nätet mer kärlek?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe