Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Nyheter24-grundaren om No hate: "Vi har ett större ansvar än andra"

. Foto: Nyheter24 / TT Nyhetsbyrån

Snart inträffar den fjärde No hate-dagen. Enligt Nyheter24-grundaren Douglas Roos har Nyheter24 ett särskilt ansvar att bekämpa näthat.


Läs mer

Den allra första No hate-dagen ägde rum den 4 november 2014. Sedan dess har Nyheter24 kämpat för att motverka näthat – genom att istället sprida kärlek på nätet.

No hate-dagen är från början ett initiativ taget av Statens medieråd i samarbete med Nyheter24-Gruppen.

– Näthat är fruktansvärt och det måste stoppas. Och det är bråttom. Under fyra års tid har vi drivit den här fantastiskt viktiga frågan och vi kommer att göra det långt framöver, säger Douglas Roos, medgrundare till Nyheter24-Gruppen.

Han berättar att han är väldigt stolt över No hate-kampanjerna som funnits de senaste åren. Douglas Roos tycker också att det är helt logiskt att det är just Nyheter24 som driver kampen mot näthat framåt.

– Det är sådana som vi som måste göra det här. Vi är ett bolag som ligger i framkant digitalt. Vi är där ute hela tiden. Vi ser vad som dagligen händer på internet och vi måste vara en integrerad och viktig del av det för att stoppa det, säger Douglas Roos.

Har Nyheter24 ett särskilt ansvar eftersom vi har en ung målgrupp?

– Jag tycker att vi har det. Vi vet att en stor del av vår målgrupp faktiskt är där ute och näthatar, så jag tycker att vi har ett lite större ansvar än kanske än sådana medier som inte är lika aktiva på internet. Vi tar det ansvaret och vi kommer att fortsätta att ta det.

Har du drabbats av näthat?
Tack för din röst!

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.