- Foto: Nyheter24 / TT Nyhetsbyrån

Nyheter24-grundaren om No hate: "Vi har ett större ansvar än andra"

Snart inträffar den fjärde No hate-dagen. Enligt Nyheter24-grundaren Douglas Roos har Nyheter24 ett särskilt ansvar att bekämpa näthat.


Den allra första No hate-dagen ägde rum den 4 november 2014. Sedan dess har Nyheter24 kämpat för att motverka näthat – genom att istället sprida kärlek på nätet.

No hate-dagen är från början ett initiativ taget av Statens medieråd i samarbete med Nyheter24-Gruppen.

– Näthat är fruktansvärt och det måste stoppas. Och det är bråttom. Under fyra års tid har vi drivit den här fantastiskt viktiga frågan och vi kommer att göra det långt framöver, säger Douglas Roos, medgrundare till Nyheter24-Gruppen.

Han berättar att han är väldigt stolt över No hate-kampanjerna som funnits de senaste åren. Douglas Roos tycker också att det är helt logiskt att det är just Nyheter24 som driver kampen mot näthat framåt.

– Det är sådana som vi som måste göra det här. Vi är ett bolag som ligger i framkant digitalt. Vi är där ute hela tiden. Vi ser vad som dagligen händer på internet och vi måste vara en integrerad och viktig del av det för att stoppa det, säger Douglas Roos.

Har Nyheter24 ett särskilt ansvar eftersom vi har en ung målgrupp?

– Jag tycker att vi har det. Vi vet att en stor del av vår målgrupp faktiskt är där ute och näthatar, så jag tycker att vi har ett lite större ansvar än kanske än sådana medier som inte är lika aktiva på internet. Vi tar det ansvaret och vi kommer att fortsätta att ta det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du drabbats av näthat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Joakim Lundell: "Därför svarar jag på hatkommentarer"

4 Nov 2018, 21:39

Därför mår unga dåligt – enligt dem själva

4 Nov 2018, 08:28
Psykisk ohälsa bland unga ökar, Men varför? Folkhälsomyndigheten tror att skolan och arbetsmarknaden är bovarna i dramat – men enligt de unga själva är det något annat.

Ikväll utses Årets nätängel 2017 – här är alla nominerade

23 Nov 2017, 14:02
Årets nätängel är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats.

Har du blivit trakasserad på nätet? Här är det viktiga du måste göra då

5 Nov 2017, 18:19
Elsa Karlefors som är jurist till vardags kommer i denna intervju berätta om vad du ska göra om du utsatts för näthat.

Ebba Busch Thor vill ha fler poliser på nätet

4 Nov 2017, 17:27
Ebba Busch Thor (KD) vill göra rejäla förändringar för att motverka näthatet. Bland annat införa en ny särskild enhet inom polisen.

PH-Anna om näthatet hon utsätts för: "Jag läser varje kommentar"

3 Nov 2017, 10:45
Efter sin medverkan i Paradise Hotel har Anna Pankova fått utstå en hel del näthat, något hon tyckt varit jobbigt.