Söndag 5 Dec
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Nellie Berntsson: När folk är rastlösa hatar de på mig

Nellie är en av alla som blir drabbad av näthat, och hon märker att folk gärna hatar när de inte har något bättre att göra.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nellie Berntsson har varit en känd profil på nätet länge. Hon började blogga redan som nioåring och tre år senare blev hon ett namn på mångas läppar när hon deltog i tv-programmet "Ponnyakuten" på SVT:s Barnkanalen.

Hon har därför också fått utstå en hel del hat och andra attacker. Hon berättade nyligen för Nyheter24 om den dickpic-attack hon utsattes för under en livesändning på Instagram.

Men hon tycker att klimatet på nätet överlag har blivit mildare, även om hon märker stor skillnad under olika perioder.

– Sommarlovet är absolut värst. Då är folk rastlösa och sitter bara och hackar hela tiden, säger hon till Nyheter24.

Hör mer i klippet ovan.

Har du drabbats av näthat?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe