Måndag 17 Jan
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

PH-Emma: "Är man en stark person blir man tråkigare att hata"

Paradise Hotel-deltagaren Emma Hellström har ett och annat att lära ut angående hatet som florerar ute på nätet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Charmiga göteborgstjejen Emma Hellström är en av årets deltagare i Paradise Hotel. Med ett stort hjärta, hård attityd och skinn på näsan gick hon in och tog tittarna med storm.

Men det var inte det enda hon tog – hon fångade även Smail Alihodzics hjärta.

Men det finns alltid en baksida med att vara känd.

I Eftersnacket berättar nu Emma om sin syn på näthatet som florerar överallt på nätet idag. Hon berättar också varför hon tror att hon själv inte stött på överdrivet mycket hat, trots det grova nätklimatet.

– Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag inte har fått det. Jag var nästan beredd på det just för att jag hade sex och pratade väldigt öppet om det. Men jag tror också att det kanske är just det, att jag inte smyger med det, att jag står för det och inte gömmer det. Att man faktiskt står för vad man gör, säger Emma Hellström.

Har du råkat ut för näthat?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe