Måndag 2 Aug
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Anna Pankova om näthatet hon får: "Jag läser varje kommentar"

Efter sin medverkan i Paradise Hotel har Anna Pankova fått utstå en hel del näthat, något hon tyckt varit jobbigt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är under Nyheter24:s program "Eftersnacket", där Paradise Hotel diskuteras, som deltagaren Anna Pankova får frågan om vad som var det absolut värsta med att ha varit med i tv.

– Det har varit reaktionerna efteråt, säger Anna Pankova.

Anna berättar att hon har fått många negativa kommentarer och att hon tar åt sig mycket av dem.

– Jag är självrannsakande och skriver flera personer att jag är dum i huvudet så börjar jag fundera på om jag gjort något fel, säger Anna.

Anna berättar också att hon läser precis varenda kommentar hon får, men att hon inte tror att de som kommenterar är medvetna om att de skriver till en riktig människa.

Hör mer om näthatet Anna fått i klippet ovan.

Har du också drabbats av näthat?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe