Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Joakim Lundell: "Därför svarar jag på hatkommentarer"

Joakim Lundell är nybliven förälder
Det är i podden I sanningens namn som Joakim Lundell berättar om varför han idag kan skaka av sig hatet som han och frun Jonna Lundell får. Foto: Joakim Lundell Instagram

Det är i podden I sanningens namn som Joakim Lundell berättar om varför han idag kan skaka av sig hatet som han och frun Jonna Lundell får.


Youtubestjärnorna Joakim Lundell och Jonna Lundell njuter just nu av det mysiga familjelivet. Paret blev nyligen föräldrar till dottern Lunabelle och spenderar nu dagarna tillsammans med nära och kära i sitt lyxhus utanför Norrköping. 

Men under väntans tider passade Joakim på att ge en intervju då han var med i podden "I sanningens namn" där han valde att öppna upp sig om det mesta. Bland annat om de fem åren som kantades av förtvivlan – när han och Jonna kämpade mot ofrivillig barnlöshet. Om att han idag kommit underfund med vem han är, var han står och vad han varje dag kämpar för. 

Joakim berättar nu hur det kommer sig att han ofta väljer att svara på hatiska kommentarer. Bildkälla: TT

Han pratade även om det hårda klimatet som råder på nätet och hur det kommer sig att han ofta svarar på hatiska kommentarer. Joakim brukar nämligen ofta svara på elaka kommentarer han får på sina sociala medier. 

Vad det anledningen är – det hör du i spelaren ovan. 

Den 4 november är det No Hate-dagen. Ta gärna lite extra tid på att fundera på hur dina handlingar i sociala medier påverkar andra – och sprid gärna lite positiva vibbar. Gör det till en vana att säga bra saker till andra och att inte ta för givet att alla mår superbra hela tiden. 

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.