Nu berättar Carolina Gynning om relationen till Leif GW Persson.
Nu berättar Carolina Gynning om relationen till Leif GW Persson. - Foto: Nyheter24 och Stella Pictures

Carolina Gynnings ord om Leif GW Persson – efter syrliga bråket: “Ett skämt”

Carolina Gynning och Leif GW Persson har en hel del bagage. För några år sedan hamnade profilerna i ett storskaligt bråk – om vin. I en intervju med Nyheter24 berättar Carolina Gynning ärligt om relationen till kriminologen idag.


Konstnären och entreprenören Carolina Gynning har minst sagt många järn i elden, och är just nu aktuell med sin medverkan i Stjärnorna på slottet som har premiär vid årsskiftet. 

Förutom att skapa uttrycksfull konst, driver hon bland annat en framgångsrik podd tillsammans med vännen Carina Berg. Dessutom syntes Gynning nyligen i Ruben Östlunds succéfilm Triangle of Sadness. 

Här kan du läsa mer om Carolina Gynnings chock efter detaljen i Carina Bergs nya hus

Carolina Gynning rasade mot Leif GW Persson: "Känns inte okej"

I ett avsnitt av podden “Gynning & Berg – Hittar sig själva” kom den folkkäre kriminologen Leif GW Persson nyligen upp på tal. Carina Berg tog då upp att hon hört Leif GW Persson kalla kriminella gör “buset”.

Det här var ett ordval som väckte starka reaktioner hos Gynning. 

– Hur kan han säga buset om såna som liksom äter upp sina offer?, Det känns ju inte alls…Det känns ju inte okej, sa Carolina Gynning. 

Läs mer här om Carolina Gynnings känga till Leif GW Persson

Foto: Henrik Montgomery/TT

Carolina Gynnings omtalade vinbråk med Leif GW Persson

Carolina Gynning är med andra ingen blyg viol, och håller inte tillbaka när det kommer till att säga vad hon tycker. Och det är inte första gången som hon och kriminologen är oense. Det var 2019 som Gynning och GW Persson första gången råkade i luven på varandra – över vin. 

Leif GW Persson betygsatte då kändisarnas viner i Svenska Dagbladet, varpå Carolina Gynning kom på tal. 

– Ofta är rosévinerna för söta, läskeblask, party-party, nä. Jag drack ett som var förskräckligt: Carolina Gynnings rosé. Det var hemskt. Jag kan tänka mig att det riktar sig till en publik med tonåriga tjejer. Men jag skäms inte för mina egna, jag har ju valt dem själv, sa Leif GW Persson till tidningen 2019. 

Men problemet var bara att Carolina Gynning inte hade lanserat något rosévin, något som hon kontrade med i ett Instagram-inlägg.

"Tack för din utförliga recension om mitt 'rosévin' som inte existerar. Jag har aldrig haft något rosévin och kommer aldrig göra ett. Att ge ut ett kändis-rosévin idag känns ju lika hett som ditt bukfett", skrev Carolina Gynning då.

Inlägget raderades och i en intervju med Expressen bad Gynning om ursäkt gällande uttalandet kring Leif GW Perssons vikt. 

Carolina Gynning svarar – relationen till Leif GW Persson efter vinbråket

De två folkkära profilerna har med andra ord en hel del bagage, men hur ser egentligen deras relation ut idag – drygt tre år senare? För Nyheter24 berättar Carolina Gynning vad som är status mellan henne och Leif GW Persson just nu. 

– Jag tror att stämningen mellan mig och GW idag är väldigt bra faktiskt. Jag har träffat honom nu på senare tid någon gång snabbt, och det kändes inte alls som att det var något gammalt groll, säger Carolina Gynning till Nyheter24 och tillägger: 

– När det blir sådana “kändisdispyter” så är det en grej i media, men oftast är det inte personligen. Det är mer ett skämt som blir uppförstorat. 

Har du några andra ovänner i branschen just nu? 

– Nej, inga ovänner i branschen just nu, så det känns skönt, svarar Gynning med ett skratt. 

Hör Carolina Gynning berätta mer i spelaren ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!