- Foto: Janerik Henriksson/TT/Stella Pictures

Allt om Niklas Källner i På spåret: Fru, familj och längd

Niklas Källner, 46, är högaktuell som en av de tävlande i SVT:s långkörare På Spåret 2023/2024. Men hur bra koll har du egentligen på journalisten? Nyheter24 listar allt om Niklas Källner: familjen, karriären och den minnesvärda intervjun.


Den 33:e säsongen av hela Sveriges favoritfrågesport "På Spåret" har gått av stapeln i SVT och i vanlig ordning är det Kristian Luuk som, med domaren Fredrik Lindström vid sin sida, ställer den ikoniska frågan: vart är vi påväg?

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Vem är Niklas Källner i På Spåret 2023/2024?

Niklas Källner, 46, är journalisten, författaren och programledaren vars ansikte är välbekant för många. Med sin röst och förmåga att närma sig och samtala med människor av alla åldrar och bakgrunder har han gjort sig känd från från tv och radio.

Niklas Källner längd – hur lång är han?

Hur lång är Niklas Källner? Det är det många som undrar. Enligt hans profilsida på PMJ Artistgruppen är han hela 186 centimeter lång. 

Niklas Källner föräldrar – är han kristen?

Källner föddes i Umeå men familjen flyttade tidigt till Växjö. Hans pappa var baptistpastor och hans mamma var sekreterare. Till Aftonbladet har Niklas tidigare berättat om uppväxten inom frikyrkan, som innebar att han kom i kontakt med och lärde sig prata med alla olika typer av människor och livsöden.

–  Jag betraktar mig som troende, ­sedan är jag kanske inte det på samma sätt som mina föräldrar. Det kan ­hända någon gång att jag går i kyrkan, säger Niklas Källner till tidningen.

Hur förberedde sig Niklas Källner och parhästen Lena Nordlund inför På Spåret?

I På spåret 2023/2024 har Källman på sin sida vetenskapsjournalisten Lena Nordlund, 60. Men hur har då duon förberett sig inför de notoriskt kluriga frågorna? Jo, med en hel drös restaurangbesök.

– Där åt vi massa mat från olika länder, för vi tyckte utländsk mat var vår svaga sida, har Nordlund tidigare berättat i P4 Uppland.

Niklas Källner tävlar med Lena Nordlund. Foto: Bo Håkansson/SVT

Andra som tävlar i På Spåret 2023/2024 är till exempel Gry ForssellJonas RhodinerChristopher Garplind, Peter Apelgren, Hector Apelgren, Jennifer Kücükaslan, Johan Kücükaslan och Marie Agerhäll.

Har Niklas Källner fru?

Ja, Niklas Källner är gift med Carolin Källner

Niklas Källner familj – har han barn?

Niklas Källner och hans fru Carolin Källner har två barn. 

Niklas Källner karriär – vilka program har han programlett?

Niklas Källner har du säkerligen sett i flera reportage i "Skavlan", vilket gjorde honom till ett välkänt namn i Skandinavien. Kortintervjuerna som Niklas gjorde på stan fick folk runt om i landet att öppna upp själ och hjärta inför tv-kameran.

I en intervju med Aftonbladet berättar Niklas Källner att han är van med att folk imiterar honom eller ställer sig bredvid och låtsas göra en intervju.

Han har även varit reporter för programmet "Go'kväll" och programlett "Arvinge okänd" tillsammans med Kattis Ahlström som söker upp personer med rätt till ett arv och en okänd familjehistoria.

I maj 2022 var Niklas Källner programledare för det då nya programmet "Fuskarna", där han granskade allt från romansbedragare, skönhetsfusk och hundsmuggling.

Han gjorde även författardebut 2015 med intervjuboken "Tills man dör lever man", han har sedan dess släppt två ytterligare böcker: "Och bilen går bra?" samt "Ser du inte vad jag säger?".

Niklas Källner. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Niklas Källners tuffa intervju med rockstjärnan Lou Reed

Ända sedan Källner blev klar med journaliststudierna, har han jobbat med tv. Först med kulturprogrammen "Nike" och "Centrum". Där gjorde han som 22-åring en tuff intervju med Lewis Allan Reed mer känd som The Vevlet Grounds frontman Lou Reed

Intervjun återfinns i SVT:s kulturprogram Centrum när Källner mötte rockstjärnan på ett hotell i Stockholm. Niklas Källner var väldigt nervös och osäker på engelska språket. Att möta en ironisk och uttråkad Lou Reed var därför en riktig pärs för unga Niklas – men desto mer underhållande för tv-tittarna.

– Det var först efter några år som jag kunde leta upp bandet igen och våga titta på det. Jag var enormt nervös. Nästan så att man skakar och har en illamående känsla, berättar Källner i programmet.

Vad heter Niklas Källner på Instagram?

Niklas Källner heter @nkallner på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.