Gry Forssell har varit programledare sedan 1992.
Gry Forssell har varit programledare sedan 1992. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Pontus Lundahl/TT

Allt om Gry Forssell: Barnen, maken och kända familjen

Gry Forssell slog igenom för svenska tv-tittare i början på 1990-talet när hon tog sina första steg som programledare. Genom åren har det blivit otaliga produktioner. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest om tv-profilen.


Gry Forssell ålder – hur gammal är hon?    

Programledaren Gry Forssell föddes den 16 februari 1973, vilket innebär att hon fyller 51 i början av 2024.

Gry Forssell längd – hur lång är hon?

Enligt Hänt mäter Gry Forssell 168 centimeter över marken.

Vilka tv-program har Gry Forssell lett?

Gry Forssell har en gedigen meritlista. Hon har nämligen varit programledare för otaliga produktioner i både SVT, TV3 och TV4.  Däribland Sommarkrysset, Körslaget, Gladiatorerna, PM, Jakten på ökenguldet, Fångarna på fortet, Rampfeber, Grammisgalan, Big Brother och Sveriges bästa.

Utöver tv-produktionerna har hon även gjort en hel del radio, där hon programlett Sommartoppen i P3 och framför allt Äntligen morgon i Mix Megapol.

Är Gry Forssell med i På Spåret 2023/2024 med Jonas Rhodiner?

Under hösten 2023 Gry Forssell aktuell i ännu en produktion när hon deltar i SVT:s På Spåret, för första gången. Dock inte i rollen som programledare, som hon är van vid, utan som deltagare.

I sitt radioprogram berättade På Spårets programledare Kristian Luuk att hon och lagkamraten Jonas Rhodiner deltar i dödens grupp.

– Men vad fan? Det kan vi inte vara med i, på riktigt, sa hon i radion efter beskedet.

I ett sms till Expressen skrev hon om känslan inför tävlingen.

”Det är med skräckblandad förtjusning som jag gör detta och jag är ju så glad att det blir med 'Nyhets-Jonas' som jag ju känner väl och som är rolig och smart. Vi båda älskar ju programmet så det här blir kul! Och supernervöst”.

I den 34:e säsongen av På Spåret tävlar bland andra Cecilia BerggrenMarcus BerggrenKalle MöllerSofia DalénPeter ApelgrenHector ApelgrenNiklas KällnerLena NordlundChristopher Garplind och Marie Agerhäll.

Allt om Jonas Rhodiner: Flickvän, Mix Megapol-jobbet och På Spåret

Gry Forssell med vänner – när började det sändas?

Gry Forssell med vänner startade i oktober 2004 och hette från början Äntligen Morgon. Genom åren har en rad olika kollegor kommit och gått i radioshowen men Forssell har blivit kvar. Tidigare arbetade den nu avlidna Adam Alsing i programmet där det klassiska inslaget ”Vinn Adams pengar” var med. Även Anders Timell, Malin Stenbeck och Claes Åkesson har varit en del av programmet.

Gry Forssell familj – vem är hennes mamma och pappa?

Gry Forssells mamma är journalisten Ragnhild Herminge och hennes pappa är artisten och skådespelaren Tomas Forssell, som bland annat vann en grammis 1991 i kategorin ”bästa svenska barnskivan” efter att ha givit ut albumet Bäjkån och Bällman.

Allt om Kristian Luuk: Flickvän, barn, bror och "På Spåret"

Har Gry Forssell syskon?

Gry Forssell en syster som heter Sara och två yngre halvbröder.

Trots att de inte växte upp tillsammans har systrarna en nära relation, något Forssell berättat för Aftonbladet.

– Vi har ju aldrig haft det där bråkiga med att man står och slänger hårborstar efter varandra utan har det alltid kul när vi ses. Nu bor vi i samma stad alla syskonen och det är fantastiskt mysigt, sa Forssell 2012.

Har Gry Forssell barn?

Gry Forssell har två barn, sonen Vincent och dottern Nikki.

Har Gry Forssell partner?

Sedan 2007 är Gry Forssell gift med den fem år yngre maken Alexander Kossek. Paret träffades när de jobbade på samma produktionsbolag 2001. 

I en intervju med Hänt från 2023 berättade programledaren om hur de fått livet att gå ihop. 

– Alltså vi har aldrig haft vardagsmorgnarna tillsammans. Jag har klivit upp till jobbet och han har tagit barnen, så jag vet inte hur vi hade funkat på morgontimmarna hemma. Jag tänker två vuxna som är trötta och två barn som är trötta, jag tror det hade varit skitjobbigt.

Ryktet om fylleresorna efter På Spåret – Jennifer Kücükaslan avslöjar: "Jag drack…"

Vem är Gry Forssells make Alexander Kossek?

Enligt jobbnätverket LinkedIn är Alexander Kossek Project Manager på Axwell Music AB. Tidigare var han dessutom konsertansvarig på Gröna Lund, där ju Gry Forssell arbetade i många år med Sommarkrysset.

I en intervju med Expressen har hon tidigare berättat om stödet hon fått från maken. 

– Det är nog fortsatt så. Alex är väldigt bra på att supporta. Han jobbar fortfarande med Axwell under vinterhalvåret och på somrarna med konserter på Gröna Lund. Då är han borta många kvällar, i princip alla kvällar utom på lördagar då jag står på scenen där. Nu ska vår son Vincent dessutom börja sommarjobba på Grönan. Han var på introduktionskurs i dag, sa hon 2019.

Är Gry Forssell släkt med Johannes Brost?

Skådespelaren Johannes Brost var Gry Forssells farbror, bror till hennes pappa Tomas Forssell.

När Brost avled i början av 2018 öppnade programledaren upp om sorgen efter farbroderns död.

"Det är så väldigt sorgligt och svårt att förstå att han är död. Pappa var hos honom mycket den sista tiden och det känns fint att veta att han och de närmaste fanns där med Johannes in till slutet", skrev Gry Forssell i ett sms till Aftonbladet två dagar efter dödsfallet.

Har Gry Forsell Instagram?

På Instagram heter hon @gryforssell där hon delar med sig av tusentals bilder till över 120 000 följare.

/
TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

3 timmar sedan

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

3 timmar sedan
Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

idag 14:49
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

idag 12:46
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

idag 12:44
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

idag 12:33
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.