Christopher Garplind är med i På Spåret 2023/2024.
Christopher Garplind är med i På Spåret 2023/2024. - Foto: Maja Suslin/TT och Mikaela Landeström/TT

Här är kändismannen Christopher Garplind inte kan sluta fyllemejla: "Kär "

Christopher Garplind är ständigt aktuell i både radio och tv. Men hur mycket vet du egentligen om medieprofilen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Christopher Garplind.


Christopher Garplind ålder – hur gammal är han?

Christopher Garplind föddes den 27 juli 1988, vilket innebär att han fyller 36 år under sommaren 2024.

Christopher Garplind familj – växte han upp i Linköping?

Christopher Garplind föddes i Norge, men vid två års ålder flyttade han tillsammans med sin mamma till Linköping. Mer specifikt växte han upp i orten Berg strax utanför Linköping.

– Det var inte överdrivet kul att vara en femtonårig bög på landet utanför Linköping, och mitt sätt att deala med det som är dåligt är att skämta om det, har han sagt om uppväxten till DN.

Garplind har fyra yngre syskon. 

Christopher Garplind. Foto: Mikaela Landeström/TT

Vilka program har Christopher Garplind gjort i P3?

För många är Christopher Garplind starkt förknippad med P3 i Sveriges Radio, där han genom åren medverkat och lett flera program, däribland "Tankesmedjan i P3".

Numera leder Garplind "Eftermiddag i P3" tillsammans med parhästen Hanna Hellquist

Allt om Hanna Hellquist: Pappa, partner och huset i Grums

Leder Christopher Garplind Cyklopernas land?

Under hösten 2021 hade "Cyklopernas land", som programleds av just Christopher Garplind, premiär i SVT. I programmet dissekeras små och stora händelser av en panel med kulturpersonligheter såsom podcastporfilen Emil Persson och författaren Tone Schunnesson.

Är Christopher Garplind med i På Spåret 2023/2024?

Christopher Garplund debuterade i SVT-långköraren "På Spåret" i säsongen som sändes 2022/2023. Han tävlade då tillsammans med skådespelerskan Emma Peters, känd från bland annat "Bonusfamiljen" och humorgruppen Grotesco. 

Christopher Garplind tävlar i På Spåret 2023/2024 med Emma Peters. Foto: Bo Håkansson/SVT

Duon tävlar igen i På Spåret 2023/2024 som har premiär den 3 november. Då tävlar också bland andra Fritte FritzsonGry ForssellJonas RhodinerPeter ApelgrenHector ApelgrenJennifer KücükaslanJohan KücükaslanNiklas KällnerLena NordlundKalle MöllerSofia Dalén och Marie Agerhäll.

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Christopher Garplind partner – har han pojkvän?

I juni 2023 uppgav Christopher Garplind för DN att han hade pojkvän, men några närmare detaljer än så är inte kända om hans partner.

Känner Christopher Garplind Jocke Berg i Kent?

Christopher Garplind är ett hängivet Kent-fan och var med och producerade dokumentären "Vi är inte längre där (Sista året med Kent)" tillsammans med Per Sinding-Larsen. Och Garplind har inte hymlat om vem som är favoriten i Eskilstuna-bandet: sångaren Joakim "Jocke" Berg. 

– När vi var klara med inspelningarna, så har jag missbrukat hans mejl lite. Sedan 2016 har jag, i snitt två gånger per år, fyllemejlat honom och det här är någonting jag lovat mig själv att aldrig göra igen, asså efter första gången det hände, har Garplind berättat i podcasten "Fördomspodden".

– När jag vaknar dagen efter har jag sån panik att jag inte vågar gå in på min mejl på en vecka.

Jocke Berg är frontfigur i Kent. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Programledaren och radioprofilen beskriver Berg som "svintrevlig".

– Jag är kär i honom liksom. Han kan göra vad som helst, jag kommer alltid vara det, säger han i podden, varpå podcastens programledare Emil Persson beskriver det hela som "besöksförbudsdoftande".

Har Christopher Garplind Instagram?

På Instagram heter Christopher Garplund @cgarplind.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!