Hector Apelgren är med i På Spåret 2023/2024 tillsammans med pappa Peter Apelgren.
Hector Apelgren är med i På Spåret 2023/2024 tillsammans med pappa Peter Apelgren. - Foto: Stella Pictures och Bo Håkansson/SVT

Kända Big Brother-profilen var Hector Apelgrens flickvän

Känner du att du har dålig koll på poddprofilen Hector Apelgren? Ingen fara. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hector Apelgren.


Hector Apelgren ålder – hur gammal är han?

Hector Apelgren föddes den 21 maj 1988, vilket innebär att han fyller 36 år under våren 2024.

Är Peter Apelgren pappa till Hector Apelgren?

Hector Apelgren är son till komikern och konstnären Peter Apelgren

Peter och Hector har, tillsammans med Hectors äldste son, gjort en programserie om husdjur för Barnradion i Sveriges Radio.

– Att få göra dessa program ihop med min familj har varit helt fantastiskt! Jag har ju jobbat några gånger tidigare med pappa och det är alltid väldigt kul, men det är helt nytt att jobba med min son. Jag tycker att han har skött sig strålande! Det enda som varit svårt i det samarbetet är att se till att han inte river ner inredningen eller häller varm choklad över dyr radioutrustning. Men det skiljer sig faktiskt inte så mycket från att jobba med pappa, sa Hector till Sveriges Radio i samband med att serien hade premiär i maj 2023. 

På Spåret 2023/2024: Husband och artister i årets säsong

Vem är Hector Apelgrens mamma?

Hector Apelgrens mamma Christine Apelgren gick bort i bröstcancer år 2020.

Är Anna Mannheimer Hector Apelgrens styvmamma?

Hector Apelgrens pappa Peter Apelgren är sedan år 2000 gift med komikern och programledaren Anna Mannheimer. Hon är därmed styvmamma till Hector.

Faktum är att Hector och Anna har en podd ihop: "Fejden". Tidigare gick podcasten under namnet "Fejden i P4" och låg då hos Sveriges Radio. 

Så ofta ångrar Anna Mannheimer att hon gifte sig med Peter Apelgren

Har Hector Apelgren syskon?

Hector Apelgren har två syskon: en yngre bror vid namn Wilmer Apelgren, född 1993, och en yngre halvsyster vid namn Olga Mannheimer, född 2001.

Har Hector Apelgren flickvän?

Hector Apelgren har partner. Flickvännen heter Ylva och paret är bosatta i Göteborg. 

Tidigare har Hector varit i en relation med medieprofilen Kitty Jutbring som slog igenom i Big Brother 2002. I en intervju med Hälsoliv kommenterade Kitty det faktum att hon var elva år äldre än Hector.

Kitty Jutbring. Foto: Noella Johansson/TT

 – Du skulle aldrig skrivit om oss om det varit så att Hector varit 32 och jag 21, säger Kitty. Tjejer ska tydligen förtjäna att vara ihop med yngre killar, sa hon till tidningen då och fortsatte:

 – Hela samhället är extremt fixerat vid åldrar. Det är viktigare än både jobb, barn eller hur man är. 

Har Hector Apelgren barn?

Hector Apelgren och flickvännen Ylva har två barn: sönerna Eros och Rufus

Är Hector Apelgren med i På Spåret 2023/2024?

Tillsammans med pappa Peter Apelgren medverkar Hector Apelgren i På Spåret 2023/2024 i SVT. Medan Peter faktiskt vunnit frågesporten i SVT tidigare är det Hectors debut i tävlingen. 

I programmet medverkar också bland andra Fritte FritzsonGry Forssell, Jonas RhodinerMarcus Berggren, Cecilia BerggrenJennifer KücükaslanJohan KücükaslanNiklas KällnerLena Nordlund, Kalle Möller, Sofia Dalén och Marie Agerhäll.

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Har Hector Apelgren Instagram?

På Instagram heter Hector Apelgren @hectorapa.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!