Jeanette Höglund och Anders Öfvergård
Jeanette Höglund har ett och annat att säga om Anders Öfvergård – och följarna, de blev minst sagt förvånade. - Foto: Stella Pictures, Simon Eliasson/TT Bild.

Tunnelbanenettans oväntade ord om Anders Öfvergård: "En jävla..."

Anders "Arga snickaren" Öfvergård åtalas för ringa stöld efter att ha glömt att blippa kött på Ica Maxi Värmdö. Nu kliver Jeanette "Tunnelbanenettan" Höglund in och skriver om det hela...


Anders Öfvergård greps på Ica Maxi Värmdö

Det var på eftermiddagen den 21 juni, bara några dagar före midsommar, som Anders "Arga snickaren" Öfvergård greps på Ica Maxi Värmdö. Detta då han bara betalat för två av fem köttbitar i självscanningen.

Det var på väg ut till parkeringen som Anders Öfvergård greps. Bildkälla: Naina Helén Jåma/ TT Bild

I förundersökningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av så målas det upp en bild av att Anders Öfvergård varit något av ett arbetsmiljöproblem för de anställda. 

Ica-chefen menar att Öfvergård har "gäckat dom" och inneburit "stora problem" då han "regelbundet stjäl varor i butiken".

Det sa Anders Öfvergård när han greps på Ica Maxi

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Två ryggbiffar och en entrecote. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll
Anders Öfvergård betalade för en bit Gruyere-ost, mjölk, grädde, ryggbiff och en entrecote. Men tre köttbitar missade han att scanna. Han står nu åtalad för ringa stöld. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I förundersökningsprotokollet står det att läsa att butikschefen anklagar Anders Öfvergård för att ha stulit i 10 års tid.

Vid en tidigare slumpmässig avstämning vid självscanningen så ska Öfvergård ha blivit "aggressiv, dryg och otrevlig". Vid ett annat tillfälle ska Anders Öfvergård ha släppt påsen med matvaror i och sprungit iväg.

Butikskontrollanten som tog fast Öfvergård berättar i förhör med polisen att Ica-chefen kände sig väldigt lättad över att Öfvergård kunde gripas. Ja, så pass att han firade gripet. 

– De hade uppmärksammat honom tidigare. Ica-handlaren sa att han skulle hem och fira med champagne för att det äntligen var över. Detta just för att han hade varit så aggressiv, dryg och otrevlig vid konfrontation att de inte fick ingripa mot honom längre på grund av arbetsmiljön. Så uppfattade jag det, sa butikskontrollanten till polisen.

Anders Öfvergård åtalas för ringa stöld.

Chefen på Ica Maxi firade med champagne när Anders Öfvergård greps: "Stjäl regelbundet"

Självscanningen på Ica Maxi Värmdö. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Oväntade stödet från Jeanette "Tunnelbanenettan" Höglund 

Ordningsvakten Jeanette "Tunnelbanenettan" Höglund, 54, blev ett välkänt namn i de svenska stugorna efter sin medverkan i Kanal 5:s realityserie "Tunnelbanan"

Utöver det så har Jeanette grundat organisationen VidDinSida. På Instagram har den färgstarka profilen Jeanette över 80 000 följare, och där uppdaterar hon ofta om både sin vardag och livet i allmänhet, och då och då bjuder hon på reflektioner om allt från samhällsproblem till Carolas nya diet.

Videon på Tunnelbanenettan och Louie Marti skapar kaos: "Som gjorda för varandra"

Jeanette "Tunnelbanenettan" Höglund. Bildkälla: Stella Pictures.

Rädd för att sticka ut hakan är inte "Nettan" och hennes ärlighet uppskattas ofta i kommentarsfältet av följarna.

I samband med att media uppmärksammade åtalet mot Öfvergård, så valde Jeanette att kommentera stormen kring "Arga snickaren" – och flera av hennes följare blev chockade över hennes oväntade ord.

På Instagram skriver Jeanette att "vi kämpar med att få in gangsters, pedofiler, mördare och våldtäktsmän bakom lås och bom". Hon menar att det oftast läggs ner eller inte leder någonvart.

Anders Öfvergård. Bildkälla: Simon Eliasson/TT Bild
Jeanette Höglund blev känd som Tunnelbanenettan för hela svenska folket. Bildkälla: Stella Pictures.

"Sen så har vi Anders Öfvergård som dom väcker åtal mot för en jävla entrecote??? Wtf lägg resurserna där det behövs …. Jag tror att allt handlar om misstag faktiskt men hursomhelst att väcka åtal mot denna entrecote kostar samhället mer!!!", skriver Jeanette.

Jeanette tycker att resurserna istället ska läggas på den grova brottsligheten.

"Låt han va snälla .. alla dyrkade honom och tv-uppdragen stod på rad sen hände det en grej och boooooom svartmålad!! Jag tycker att han borde få komma tillbaka till tv för där är han bra ….sen får ni andra tycka va ni vill men det känns lite som det är hetsjakt och drev mot vissa människor … och att väcka åtal för en entrecote?", skrev Jeanette vidare.

Anders Öfvergårds miljonregn – så stor förmögenhet har "Arga snickaren"

Het diskusson på Tunnelbanenettans Instagram – möter både ris och ros

I kommentarsfältet så möter Jeanette både medhåll och mothugg från följarna. Hundratals kommentarer har trillat in, och diskussionen går het.

En del är kritiska mot Jeanettes resonemang, medan andra hyllar hennes ord om Anders Öfvergård.

"Jag håller med dig. Är bättre att lägga pengarna på dem grova brottslingarna istället. Jag tycker också han är bra och hoppas han kommer tillbaka till tv igen", skriver en följare.

"Du har jävligt fel. Alla brott ska lagföras. Annars faller samhället. Du sjönk mycket i mina ögon med det här inlägget", skriver en annan.

Jeanette Höglunds inlägg på Instagram fick hundratals kommentarer. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

I en kommentar på Instagram skriver Jeanette att det hon mest reagerar på är att åtal väcks, och hon tillägger att hon inte skulle bli förvånad om han döms till fängelse.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!