Camilla Läckberg
Camilla Läckbergs inlägg på Instagram berör. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ilska mot Camilla Läckberg efter orden om barnen: "Hade blivit så ledsen"

"Jag hade blivit riktigt ledsen om mina föräldrar gjort samma mot mig" och "Det dummaste jag hört" är några reaktioner när Camilla Läckberg berättar hur hon och maken Simon Sköld väljer att resa med barnen.


Camilla Läckbergs förmögenhet – så mycket pengar har hon

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, är inte bara en av Sveriges mest kända författare. Hon är även en av de svenska författare som drar in mest pengar. 

Camilla Läckberg är verksam i flera bolag, och det som går allra bäst är Camlac AB som har tillgångar på över 116 miljoner kronor. Även bolaget Creative Society Production Stockholm AB sticker ut med tillgångar på 72 miljoner.

Den som följer Camilla på sociala medier har inte kunnat missa att hon gärna unnar sig livets goda då och då. I mars tidigare i år skrev Nyheter24 om hur Camilla och maken Simon checkade in på lyxhotellet Cap Rocat i Mallorca.

Camilla Läckberg är god för över 180 miljoner kronor. Bildkälla: Stella Pictures.

"Humöret på topp, sol i blick och ett helt magiskt hotell", skrev Camilla och taggade hotellet Cap Rocat.

Billigt är det inte – paret betalade en kvarts miljon kronor för sin vistelse där. Det är inte bara när Camilla är på semester som hon bor som en prinsessa. 

Här hemma i Sverige så har hon en enorm villa i exklusiva närförorten Enskede. Utöver det så har hon och Simon något som mer liknar ett palats i natursköna Tyresö.

Jättehuset, som byggdes 1900, i Tyresö gick loss på 25 miljoner kronor. Det är vackert beläget på en egen udde vid vattnet, och utgörs av 10 rum fördelat på hisnande 400 kvadratmeter.

Camilla Läckberg reser i business class 

På Instagram har Camilla över 300 000 följare, och det var där som hon i helgen skapade debatt i sitt kommentarsfält...

Camilla berättar att när hon och familjen flyger så reser hon och maken Simon i  business class – samtidigt som barnen får flyga i ekonomi.

"Flyger jag/vi själv med ett barn får de naturligtvis inte sitta själv i ekonomi, då flyger de med mig/oss i business. Men är de tillsammans får de flyga ekonomi tillsammans", skriver Camilla på Instagram.

Simon Sköld och Camilla Läckberg flyger i business class. Barnen flyger i ekonomi. Bildkälla: Stella Pictures

Camilla förklarar att hon gör såhär för att hon vill att barnen ska lära sig pengars värde.

"Ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. De får sommarjobba, har fått en högst modest veckopeng, får tid och kärlek men inte massa dyra prylar", skriver Camilla.

Hon berättar sedan att om barnen vill ha något dyrare så får de spara ihop till första halvan själv, och sedan betalar hon och Simon resten. Några sura miner från barnen har det inte varit tal om, skriver Camilla.

"Jag vill de ska få uppleva stoltheten i att själv åstadkomma något och skapa sina egna förutsättningar. Inte servera dem allt på silverfat", skriver hon.

Hetsig diskussion i kommentarsfältet: "Det märkligaste jag har läst"

I kommentarsfältet är diskussionen i full gång, och en del av Camillas följare håller med henne och tycker att det är bra gjort, medan andra inte alls förstår hur hon tänkte. Flera är det som riktar kritik mot Läckberg.

Camilla Läckbergs följare reagerade starkt på hennes Instagraminlägg om hur hon reser med barnen. På bilden från vänster: Charlie Melin Läckberg, Polly Läckberg, Simon Sköld, Camilla Läckberg och Meja Eriksson. Bildkälla: Stella Pictures.

"Grundidén hos dig är väldigt klok och sann. Men för mig skaver den något. Jag vill vara med mina barn på flygresan och uppleva deras känslor, tankar kring allt som en flygning innebär. "

"Ja den skaver oerhört illa"

"Åker man på semester så gör man det tillsammans - som en familj. Tycker jag iallafall."

"Jag gratulerar dig till att precis postat det märkligaste inlägg jag någonsin läst i sociala medier! Får de åka tunnelbanan när du tar Teslan (?) också? Måste väl rimligen finnas bättre sätt att lära dina barn pengars värde, än att sitta i olika delar av ett flygplan?! Simon då? Drar han verkligen in tillräckligt med pengar för att åka business?!"

"Det här var nog det dummaste jag har hört från dig. Strunt samma var i planet ni sitter, som förälder har man ansvar för sina barn inget man lämpar över på dom större barnen. Som inte heller har en möjlighet till att ha så mycket pengar som ni vuxna. Kan så klart inte välja då heller . Själv älskar jag att sitta och småprata med mina barn på våra resor. Fattar absolut inte hur du tänker så så ego enligt mig."

Tusentals kommentarer strömmade in på Camilla Läckbergs inlägg. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
Reaktionerna lät inte vänta på sig. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Camilla följde upp med ännu ett inlägg, där hon fortsatte på samma tema. Läckberg berättade att hon som 11-åring flög jorden runt med en lapp runt halsen. Återigen delades följarna upp i två läger, och diskussionen var snabbt igång igen.

"Jo, men då åkte du ju, själv. Ensam. Det var något helt annat. "Då var inte upplägget en gemensam familjeresa, tillsammans, flera barn och två vuxna", resonerar en följare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!