Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nintendo: "Vi är smickrade"

Nöje | 04/06/2009 10:28

Microsoft och Sony har utvecklat Wii-liknande spelkontroll.

Det japanska spelföretaget, Nintendo, har nått stora framgångar med konsolen Wii. Detta kanske främst på grund av den utmärkande spelkontrollen.

När konkurrenterna Microsoft och Sony, presenterade sina nya kontrollsystem på E3-spelshowen i Los Angeles, hade båda två utvecklat Wii-liknande kontroll. Detta är dock inget som stör Nintendo.

– Det faktum att båda företagen försöker få spelaren bort från soffan genom att utnyttja rörelsekontrollen, och få de att kontrollera spelet genom att röra på kroppen visar att de har kollat på vad vi har gjort med Wii, säger Nintendos spelutvecklare Shigeru Miyamoto till BBC.

– Nu rör de sig mot samma riktning. För det är vi smickrade, fortsatte han.

Det enda nya som Nintendo visade upp, var en modifikation till Wii-kontrollen, Wii Motion Plus, och en pulsmätande apparat, Wii Vitality Sensor. Det sistnämnda ska kunna ge spelaren information om vad som sker inne i dennes kropp.

Skrivet av: