Torsdag 28 Okt
Stockholm

"Jag sålde min kropp för pengar"

Medlemmarna i bandet Maskinen berättar om nya singeln "Pengar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Den blir bättre än vi någonsin hade kunnat hoppas på, utropar Frej Larsson (Slagsmålsklubben) och Herbert Munkhammar (Afasi) när de ombes berätta om sin kommande skiva.

Och visst verkar det som om att electro/hiphop-ensemblen Maskinen är på väg tillbaka efter sin megahit med låten "Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)".

I höst släpper de sin debutplatta "För Sverige åt helvete", och skivan är tänkt att etablera det band som många trodde skulle läggas på one-hit-wonder-hyllan.

– Skivan kommer garanterat att överraska alla som trott att Maskinen var en dagslända, berättar Frej angående plattan. CD:n innehåller bland annat den nya singeln "Pengar", där Herbert sjunger om hur han sålt sin kropp för pengar.

– Min vers bygger på en självupplevd händelse. Jag har en gång, halvt på skämt halvt på allvar, sålt min kropp för pengar. Jag var på väg hem från en fest i gymnasiet och en lärare på skolan hade missat bussen. Vi gick hem till mig och började hångla i hallen. Jag hetsade lite att en betalning vore på sin plats. Jag hade väl rätt "edge´y" ironi och viss nervositet uppstod. På morgonen låg trehundra kronor på nattduksbordet. Jag antar att blandningen av bakfyllehybris och nervositet för att jag skulle "sjunga" i lärarrummet fick den här personen att fatta ett beslut som fick mig att känna mig som ett billigt fnask, berättar Herbert för Norrländska Socialdemokraten.

Maskinen - Pengar

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela