1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Träffa vår nya skönhetsbloggare

Maria Rogersdotter är Nyheter24:s nya skönhetsredaktör och beautybloggare.


Berätta om dig själv, vad har du gjort tidigare?

Närmast kommer jag från PR-byrån Star PR där jag jobbade som modechef. Innan det arbetade jag som mode- och skönhetsassistent på Cosmopolitan.

Vad kommer du att blogga om? Vad kommer att hända i din blogg?

Skönhet för mig är något som finns på både utsidan och insidan och det betyder många olika saker. I min blogg kommer att det bjudas på salig blandning av smarta sminktips, hud- och hårvård, stärk ditt självförtroende-inspiration, kända tjejer som delar med sig av sina bästa må bra- och skönhetsknep, intervjuer med proffsen, inspiration för att skapa kändislooken, trendspaning, information om produktnyheter, tävlingar - you name it! Häng med mig och se.

Varför ska man följa just din blogg?

Den bästa inspirationen och de smartaste beautytipsen kommer att finnas här. Och jag satsar på att ha ett trevligt, personligt och lättsamt skrivspråk som kommer att vara enkelt och kul att ta till sig. Jag vill att mina läsare ska känna sig välkomna och "hemma" hos mig i bloggen.

Vad har du för skönhetstips nu i vinter när allt känns grått och glåmigt?

Utan tvekan - brun utan sol. Summer Glow från Dove för kroppen och Flash Bronzer från Lancôme för ansiktet, de är världens bästa. Och de deppiga dagar då jag bara vill ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet för att allt är så tråkigt och kallt försöker jag att ta tillfället i akt och pyssla om mig själv lite extra. Klassiska knep som att bada med ett lyxigt badskum och att göra en ordentlig, snygg manikyr piggar faktiskt upp och gör att man känner sig lite fräschare.

Vad står högst upp på din önskelista i jul?

Att 2010 kommer att bli ett grymt bra år för mig, mina nära och kära.

Hur sminkar man sig perfekt till nyårsfesten?

Nyårsfesten är ett perfekt tillfälle att våga ösa på med glitter och glamour. Satsa på mörkt sotade ögon, härligt långa fransar och glänsande läppar i en neutral, puderfärgad ton. Eller maxa totalt och våga kör rött läppstift till intensiva ögon. Jag tycker att det är en fördom att man "måste välja" att markera antingen ögon eller läppar, det är snyggt och vampigt att våga köra mycket smink hela vägen. Glöm inte att använda en bra primer i grunden, då håller looken och du kan festa loss ordentligt hela natten.

Vilken parfym använder du mest just nu?

Jag är lite av en kameleont och byter parfym med jämna mellanrum. Just nu växlar jag mellan Pure Seduction från Victoria´s Secret och Miss Dior Cherie från Dior.

Vilken svensk samt internationell kändis inspirerar alltid med sitt smink?

Mina ständiga inspirationskällor är Brigitte Bardot och Sofia Loren som unga - två av världens vackraste kvinnor i mitt tycke. Av dagens internationella kändisar gillar jag Jessica Simpson och Beyoncé. Två svenska tjejer som alltid är oklanderligt och snyggt sminkade är Carolina Gynning och Josefine Bornebusch.

Namn: Maria Rogersdotter

Ålder: 26 år

Bor: Stockholm, uppvuxen på landet utanför Örebro

Intressen: Vänner, familj, smink, shoppa, konst, träna, läsa böcker

Favoritmusik: Beror på sinnesstämning och situation. Joy DivisionSmashing   Pumpkins, The Cure, Massive Attack, The Prodigy och Britney ligger alltid nära till hands

3 snabba

Svart eller rött nagellack?

Jag är periodare och kan tyvärr inte välja. Svart nagellack använder jag ofta, både sommar och vinter. Och rött är ju alltid rött liksom. OPI har fantastiska röda nyanser i sin julkollektion ute i butik just nu, Comet loves Cupid är min favoritfärg.

Läppstift eller läppglans?

Läppglans. Gärna Plushglass från Mac eller Buxom lips från id Minerals.

Mineralpuder eller flytande foundation?

Foundation, jag är ett hängivet fan av budgetfavoriten Miracle Touch från Max Factor.

Här hittar du Marias blogg!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

2 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?