Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerfeld smalhetsar tjockisar

- 06/01/2009, 06:41 -

Tycker att det finns biljontals med tjockisar som borde tas hand om.

– Nära 30% ungdomarna är för tjocka. Så låt oss ta hand om biljoner av tjockisarna innan vi börjar prata om resterande procent.

Hårda bud från designern Karl Lagerfeld, som jobbar på modehuset Chanel, när han får frågan om det sjukligt smala "Size zero"-idealet.

I en intervju för det brittiska radiokanalen 4 uppger han också att det "bara i Frankrike, tror jag, finns mindre än en procent av människor som är för smala".

Lagerfelds uttalanden tas inte emot med glädje. Allra minst för en organisationen "Beat Eating Disorders" (Besegra ätstörningarna), som hävdar att Lagerfelds uttalanden är en väldigt sorglig reflektion av attityderna inom modeindustrin.

– Vi pratar med tusentals personer varje år med ätstörningar som säger "om vi blir så smala, säger de åt oss att vi skulle ligga på sjukhus. Ändå blir de här modellerna hyllade", säger en talesperson till The Daily Telegraph.

Lagerfeld har dock tidigare förbjudit tre unga modeller att gå visningar för märket Chanel i höstas, då de enligt honom "såg ut att komma från tredje världen". Nu verkar dock designern inte tycka att unga kvinnors självsvält är någonting att oroa sig över.

Skrivet av: