Tisdag 22 Jun
Stockholm

Courtney utfryst av designeliten

Ingen ville låna henne kläder till Grammy Awards.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rockstjärnan Courtney Loves karriär har gått både upp och ned. I nya numret av brittiska Elle berättar Courtney om hur det var för fyra år sedan, när alla vänner vände henne ryggen.

Det var under det året som Courtney blev arresterad för att ha brukat våld mot en kvinnlig musiker. Dessutom åkte hon in och ut från sjukhuset för misstänkta överdoser.

– Ingen designer ville låna mig en klänning för Grammy Awards 2004. Så jag bar en 250 kronors klänning i ren trots. Jag var så upprörd över att ingen, inte ens min vän Donatella Versace ville klä mig, så jag ringde min vän och fotograf David LaChapelle och grät. Han sa: När började du bry dig om det här? Och jag tänkte, du har så rätt. jag ska gå till en vintageaffär och skapa min egen stil från och med nu.

Fyra år senare ser det annorlunda ut - Courtney har prytt flera omslag för välrenommerade modetidningar och ser bättre ut än någonsin. Vi har tidigare skrivit om att Courtney var för överviktig för klänningarna till en modefotograferinga för italienska Vogue. Då fick stylisten klippa upp ryggen och låta Courtney sitta på en stol för att klänningen skulle täcka framdelen av kroppen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela