Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnliga SR-profilen får lämna sitt program

Nöje | 09/11/2017 14:31

En känd kvinnlig programledare på Sveriges Radio har anklagats för sexuella trakasserier. Nu får kvinnan lämna sitt program.

En av Sveriges mest folkkära radioprofiler har anklagats för sexuella trakasserier. Den kvinnliga programledaren, som även har arbetat för Sveriges Television, har även anklagats för att på SVT ha trakasserat sina kollegor.

En person som jobbade med den kvinnliga programledaren på SVT under inspelningen av ett väldigt känt program berättade under onsdagen om sina upplevelser.

– Hela tiden höll den kända kvinnliga programledaren på med mig med en massa anspelningar, ”har du fått smaka kuk nån gång?” eller ”har du slickat fitta?”. Andra medverkande i programmet blev alldeles förfärade när de fick höra vad hon sa, berättade medarbetaren nyligen för Expressen.

Vid ett tillfälle gick kvinnan ännu längre. Då slet kvinnan in en medarbetare i sin loge. Därefter tryckte den kända programledaren ner medarbetaren i sängen.

– Hon lade sig på mig och skulle börja kyssa mig. Jag blev helt paralyserad, och inte visste vad jag skulle göra, berättade medarbetaren för Expressen.

Kvinnan har utretts internt på Sveriges Radio, och har under tiden varit sjukskriven. Nu, efter tre veckor, är SR:s internutredning klar. 

Enligt källor till Aftonbladet så kommer kvinnan få lämna sitt program, och kommer att ersättas av en kollega.

Men hur framtiden för kvinnan ser ut på Sveriges Radio är inte klart – åtminstone inte utåt sett. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet har nämligen anställda inom Sveriges Radio, via ett internmejl, fått reda på hur den folkkära programledarens framtid på SR kommer att se ut. 

Berättar om kända profilens övergrepp: "Hon la sig på mig och försökte kyssa mig"

Känd kvinnlig SR-profil utreds för sexuella trakasserier

Har du följt utvecklingen av #metoo?