Söndag 16 Maj
Stockholm

Elisabeth Massi Fritz tuffa krav på polisen i Martin Timell-rättegången

Elisabeth Massi Fritz ställer nya krav på förundersökningen mot Martin Timell.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Programledaren och TV4-profilen Martin Timell, 60, fick lämna TV4 efter att det riktats flera grova anklagelser mot honom. Bland annat anklagas han för sexuella övergrepp och trakasserier. Han polisanmäldes även för våldtäkt. Detta efter att ha kört upp sina fingrar i underlivet på en kvinnlig kollega under en personalfest. Händelsen ägde rum i en badtunna och flera andra medarbetare bevittnade händelsen. 

Det är stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz som är kvinnans advokat. Efter att Martin Timells advokat tidigare sagt att han förnekar alla anklagelser, läs mer om det här, så svarade Elisabeth Massi Fritz:

”Martin Timell borde ha polisanmälts för länge sedan för de handlingar som min klient berättar om och som andra kvinnor som jag har pratat med med anledning av Metoo. Händelser som tyvärr i dag har preskriberats. Det är stötande att sexualbrott har så korta preskriptionstider. Dessa måste bort”, skriver hon i en kommentar, skriver Expressen.

Nu har advokaten även gått ut med att hon kommer att ställa nya krav på förundersökningen, och menar då att fler av de som bevittnade händelsen bör förhöras.  I ett sms till Expressen skriver Massi Fritz:

"Beträffande Timell pågår förundersökning och utredningsåtgärder. Jag har begärt att polis ska förhöra många vittnen".

Mer:

Elisabeth Massi Fritz om våldtäktsanmälan mot Martin Timell

Martin Timell petas av TV4 – kan nu plocka ut miljonsumma

Kommentera
Kopiera länk
Dela