Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Timell om stalkningen: "Ska inte komma undan, din jävel!"

- 28/12/2017, 15:31

Martin Timell berättar om hur han stalkades av en kvinna – och avslöjar hur han valde att hämnas på henne. Det hela slutade bland annat med att kvinnan hotade Timell med en polisanmälan.

Den tidigare TV4-profilen Martin Timell, 60, har haft en hektisk höst. Sedan hans tidigare "Äntligen hemma"-kollega Lulu Carter, 56, vittnade om sexuella trakasserier hon ska ha utsatts för av Timell, så har flera av Timells kollegor trätt fram och berättat om liknande händelser. 

Därefter gick det undan –Timell fick sparken från TV4, alla program där han medverkade ströks ur tablån och bokförlaget Norstedts stoppade hans populära bok "Hemmafixarbibeln".

Timell polisanmäldes även för en våldtäkt. Därefter lämnade den tidigare folkkära profilen landet.

Martin Timell.
Martin Timell var en av Sveriges mest älskade TV-profiler. Sedan rasade allt. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Martin är nu tillbaka i Sverige, och lever numera ett skyggt liv – hans vänner har berättat om hur hans ofta isolerade vardagar numer ser ut.

Nu framkommer det nya uppgifter om Timells förflutna – han har nämligen själv blivit trakasserad av en kvinna som stalkade honom. 

Det var när Timell var gäst i Amanda Schulman och Hannah Widells TV-program "På middag hos Hannah och Amanda" år 2013 som han berättade om den obehagliga perioden – och hur han valde att hämnas på kvinnan.

Hannah Widell och Amanda Schulman.
Martin Timell gästade Hannah Widells och Amanda Schulmans Tv-program. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

– Det var oerhört tragiskt för hon var ju sjuk. Under Vattenfestivalen var hon nere och kastade saker på mig när jag arbetade på scenen, berättade Martin då.

Stalkern ringde hem till honom under nätterna, men Timell vägrade att byta sitt telefonnummer eftersom han "ju inte hade gjort något fel".

Till slut valde Timell att ge igen. Samtidigt som han var uppe på nätterna för att ta hand om sina då småbarn så passade han på att ringa till kvinnan. 

Varje natt ringde då telefonen hemma hos kvinnan. I andra ändan fanns en rasande Martin Timell.

– Jag stalkade tillbaka! Det här ska du inte komma undan med din jävel!, berättar Timell i "På middag hos Hannah och Amanda", skriver Stoppa Pressarna.

Slutligen svarade kvinnan i telefonen och ska då ha utbrustit: "Du får sluta annars ringer jag polisen!".

Efter det förstod Timell att han hade "vunnit", berättar han i programmet. 

Sedan dess har det varit tyst – kvinnan har aldrig mer tagit kontakt med Martin Timell.

Martin Timell.
Martin Timell valde att hämnas på kvinnan. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Det här har hänt kring Martin Timell efter #metoo: 

14 oktober 2017  Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017  Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut. 

20 oktober 2017Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. 

23 oktober 2017 TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017  Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017 Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt. 

23 november 2017 TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.