Kim Kardashians miljarder – så galet mycket pengar tjänar hon

- 21/01/2018, 09:40

Kim Kardashian är en av världens 47:e rikaste kändisar. Men vad tjänar hon pengar på egentligen? Och hur rik är hon? Spoiler: Det är över 1 miljard...

Kim Kardashian, 37, och hennes make Kanye West, 40, fick minst sagt en strålande start på det nya året. 

I måndags föddes parets tredje barn –en liten dotter kom till världen via en surrogat. Anledningen till att paret anlitade en surrogat är att en tredje graviditet hade inneburit en stor hälsorisk för Kim då hon lider av placenta accreta – eller fastsittande moderkaka.

Men det är inte bara en ny familjemedlem som Kim och Kanye kan fira. Kim har nämligen ett rejält saldo på sitt bankkonto. 

Den som tidigare har avfärdat Kim som en blåst realitystjärna får verkligen tänka om – hennes imperium är nu värderat till miljarder och folk får helt enkelt inte nog av den färgstarka och charmiga superstjärnan och hennes familj.

Kim Kardashian tjänar miljoner på Instagram.
Kim Kardashian tjänar miljoner på Instagram. Bildkälla: Instagram/Stella Pictures

Kims nettoförmögenhet är nämligen galna 1,4 miljard kronor, skriver Daily Mail.

Så vad tjänar Kim egentligen sina pengar på?

Kim har över 106 miljoner följare på Instagram och 58 miljoner följare på Twitter. Kims app, "Kim Kardashian: Hollywood game" har laddats ner över 45 miljoner gånger och har dessutom 1,4 miljoner likes på Facebook.  

Så det är inte konstigt att en av Kims största inkomstkällor är hennes sociala medier – och det är även en fantastisk plattform för stjärnan att sälja sin sminklinje och sin senaste parfymkollektion på.

Kims sminkmärke KKW Beauty blev en galen succé och sålde slut på mindre än tre timmar. På fem minuter hade Kim tjänat över 116 miljoner kronor. 

Kim Kardashian.
Kim Kardashian har näsa för affärer. Bildkälla: Instagram.

I november 2017, när Kim lanserade parfymen Crystal Gardenia så tjänade hon ihop över 84 miljoner kronor på en enda dag.

Det faktum att Kim har en riktigt bra näsa för affärer kan inte längre vara en chock för någon. Bara hennes app drog in över 1,2 miljarder brutto – sedan behåller Kim cirka 28% av den summan. Inte illa!

För det företag som vill samarbeta med Kim Kardashian och synas på hennes sociala medier kostar det en hel del – men vi gissar att det med hennes genomslag är värt det.

Michael Heller
är VD på företaget Talent Resources som syr ihop samarbeten åt familjen Jenner-Kardashian, och han berättar att företag betalar cirka 4 miljoner kronor för att synas på Kim Kardashians Instagram. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer du Kim på Instagram?