Martin Timell planerar att lämna Sverige.
Om Martin Timell frias i rättegången så ska han flytta till Spanien. - Foto: Stina Stjernkvist / TT, Bertil Ericson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så blir Martin Timells liv om han frias i våldtäktsrättegången

I fredags avslutades rättegången mot Martin Timell, 60, som står åtalad för en våldtäkt som ska ha ägt rum år 2008. Domen meddelas den 8 juni, och om Timell skulle frias så har den tidigare programledaren planerat hur hans liv ska bli.


Förra veckan inleddes den uppmärksammade rättegången mot den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60. 

Timell står åtalad för en våldtäkt som ska ha ägt rum på hans landställe i Stockholms skärgård under en jobbfest år 2008.

Kvinnan som har anmält Timell anklagar Timell för att ha fört in sina fingrar i henne när de satt i en badtunna på jobbfesten. Han ska även ha hållit fast henne.

Här på Martin Timells landställe på Mjölkö i Stockholms Skärgård så ska våldtäkten ha ägt rum. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

I fredags avslutades rättegången i Attunda tingsrätt i Sollentuna, och domen meddelas den 8 juni. Åklagaren kräver fängelse för den tidigare så folkkära Timell, och om fängelse skulle bli aktuellt kan han få två år bakom galler. 

Timell själv nekar till alla anklagelser.

Det var i samband med #metoo-rörelsen som flera anklagelser riktades mot Timell. 

Lulu Carter, som har jobbat med Timell på "Äntligen hemma", gick i oktober till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallade Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftade då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp.

Flera av Timells tidigare kollegor vittnade även om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. Kort därefter berättar Lulu Carter att hon har blivit utsatt för övergrepp av Timell, och hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera en ursäkt.

TV4 bröt allt samarbete med Timell, och den 30 oktober polisanmäldes han för den våldtäkt som han nu står åtalad för.

Domen meddelas den 8 juni. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

Lämnade landet efter anklagelserna 

Sedan anklagelserna mot Timell så har han legat lågt. Timell, som fyllde 60 år den 13 november 2017, flydde landet för att komma ifrån medias jakt på honom. 

Det blev en lång resa till ett lyxresort på Seychellerna. När Timell återvände till Sverige möttes han återigen av den hårda verkligheten. 

Enligt källor till Stoppa Pressarna så isolerade sig Timell totalt. 

– Martins karriär är över och han är paria överallt. Det är klart att han är djupt deprimerad och ska jag vara ärlig tycker jag synd om honom, trots att jag vet att han har varit ett svin mot så många människor omkring honom, berättade en källa för tidningen då.

Ett ögonvittne som då såg Timell på Östermalm i Stockholm berättar för Hänt Extra att han såg "stressad, sammanbiten och jagad ut". 

Ska köpa hus på spanska solkusten

Nu framkommer det nya uppgifter om Timells plan efter våldtäktsskandalen. Om Timell frias så planerar han att lämna Sverige helt och hållet. 

– Det finns ingen som skulle vilja gå i Martins skor efter den här helvetetsresan. Han vill inte stanna i Sverige där han för all framtid är stämplad och utpekad, säger en källa till Stoppa Pressarna. 

Om Martin Timell frias så planerar han ett liv på den spanska solkusten. Bildkälla: Stella Pictures.

Källan tillägger att Timell känner sig felbehandlad av både medier och rättsväsendet. 

Timell har övervägt att flytta till USA, men nu tycks valet ha fallit på den spanska solkusten. Där tänker Timell köpa ett hus. 

– Martin vet precis vad han ska göra och tänker inte ändra sig. Hans närmaste stöttar honom fullt ut i beslutet, avslutar källan för Stoppa Pressarna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!