Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner kronor

- 18/06/2019, 14:12 -

Martin Timell kräver nu 10 miljoner kronor av TV4, där han tidigare var en av de främsta profilerna. Han planerar även att stämma de medieföretag som fälldes för förtal.

Det var i oktober 2017 som #metoo-rörelsen nådde Sverige. I media och nöjesbranschen resulterade det i att flera mäktiga TV-personligheter och journalister blev anmälda för bland annat sexuella trakasserier.

En av de som anklagades var den folkkära "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60.

Han hade samarbetat med TV4 i 20 års tid och var en av kanalens största profiler. Timell anklagades av tidigare medarbetare för sexuella trakasserier och mobbning.

Han anmäldes också för en våldtäkt, men friades i tingsrätten den 8 juni 2018.

Martin Timell
Martin Timell var under många år en av TV4:s främsta profiler. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Under hösten 2017 bröt TV4 alla samarbeten med Timell och de program där han var med stoppades av kanalen. I en intervju med Dagens Media i mars berättade Timell att han planerar att stämma sin tidigare arbetsgivare. 

– De var livrädda och offrade mig, sa Timell till Dagens Media.

Timell berättade vidare för Dagens Media att han fick veta att han fick sparken genom en tidningsartikel. 

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, sa Timell till Dagens Media.

Martin Timell
Martin Timell kräver nu 10 miljoner kronor från TV4. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Nu skriver Medievärlden att Timell kräver 10 miljoner kronor från TV4. Enligt Medievärlden är det tre årslöner för Timell. 

Timells advokat Torgny Wetterberg bekräftar för Medievärlden att han och en kollega företräder Timells bolag Timelleri AB. 

 – TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger Wetterberg till Medievärlden. 

Enligt Medievärlden har Timell även anlitat stjärnadvokaten Peter Althin. Han har fått i uppgift att undersöka en eventuell stämning mot de medieföretag som fälldes i Pressens Opinionsnämnd eller av Granskningsnämnden för förtal. 

Här kan du läsa mer om Martin Timell:

Så stöttas Martin Timell av sin fru Catarina

Martin Timells första ord efter frikännandet i Svea hovrätt

Miljonregnet – så mycket pengar tjänade Martin Timell år 2017

Nu avslöjar Martin Timell framtidsplanerna: "Vill jobba med tv igen"

Martin Timell stämmer TV4: "De var livrädda och offrade mig"