Fredag 6 Aug
Stockholm

Långköraren "Vem vet mest?" läggs ner – Rickard Olsson rasar

Vem vet mest, SVT, Rickard Olsson
Programmet "Vem vet mest" läggs ner efter 12 år. Foto: SVT Play / Anders Wiklund / TT

Populära frågesportprogrammet "Vem vet mest?" läggs ner av SVT efter 12 år på kanalen. Rickard Olsson som tidigare var programledare för långköraren rasar nu mot kanalens beslut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det omåttligt populära programmet "Vem vet mest?" är ett av Sveriges mest uppskattade frågesports-format . Men nu verkar långköraren på SVT som profilerades starkt av bland annat Rickard Olsson som programledare innan Johan Wester tog över – plockas bort från tv-tablån.

I ett uttalande berättar SVT att programmet som sänts sedan 2008 kommer att läggas ner.

"Det har varit ett populärt program"

Peter Nyrén som innehar titeln programbeställare för underhållning och livsstil på SVT uttalar sig om beslutet att begrava långköraren till förmån för andra program:

– Vi vet att det har varit ett populärt program, som så ofta med frågesporter som gått under en längre tid.

Han berättar vidare att även om epoken för "Vem vet mest?" är över så kommer det tillkomma ett nytt frågesportsprogram i en annan tappning:

– Nu kommer vi att satsa på nya former av frågesport och kunskapsdrivna, underhållande program. Exakt vilken titel det blir är inte klart. Men siktet är att det börjar sändas hösten 2020, säger han till SVT.

Rickard Olsson rasar mot beslutet

Den tidigare programledaren Rickard Olsson anser att det är ett huvudlöst drag från SVT att pensionera kultprogrammet som fortfarande lockar hundratusentals tittare:

– Det är helt hål i huvudet när man har något som funkar skitbra för en halv miljon tittare och som inte kostar nåt med tv-mått mätt, säger han enligt Aftonbladet.

Olsson ledde programmet när det inleddes 2008 och titulerade sig som programledare i 10 år innan han återigen begav sig till TV4. Sedan dess har den skånska komikern Johan Wester lett frågesportprogrammet. 

Det sista avsnittet av "Vem vet mest?" sänds på SVT 30 Maj 2020.

Läs även: Rickard Olsson är singel: "Tinder känns läskigt"

Kommer du sakna programmet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela