Torsdag 21 Okt
Stockholm

Skandaler, bråk och kärlek – allt som hänt i Big Brother

Alla skandaler i Big Brother 2020
Skandaler, bråk och kärlek – här är allt som har hänt i Big Brother 2020. Foto: TV4. Bilden är ett montage.

Årets säsong av Big Brother har skakats av flera skandaler och stora bråk som resulterat i utkastade deltagare, avhoppade programledare och varningar. Men det är även kärlek, vänskap och en hel del fest. Här är allt som har hänt i Big Brother.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera nazistskandaler, en kisschock, två programledare som hoppar av och deltagare som får varningar. 

Årets säsong av "Big Brother" lär gå till historien som den mest skandalomsusade på länge. 

Här uppdaterar Nyheter24:s reportrar dig löpande om allt som sker inne i "Big Brother"-huset. 

10 februari
12 deltagare intar "Big Brother"-huset i Farsta utanför Stockholm. De heter Alex Manzizila, Amilia Stapelfeldt, Antonia Johnson, Daniel Glasman, Lisa Engh, Isabel Pereira, Jasmine Armstrong, Julia Löfgren, Kim Kamal, Mergim Feka, Patrik Svensson och Sami Jakobsson.

12 februari
Nyheter24 avslöjar att deltagaren Sami Jakobsson har ett högerextremt förflutet. Det handlar bland annat om nazistiska tatueringar och vit makt-musik.

Sami Jakobsson med 1488 tatuerat på handen. Bildkälla: SVT

13 februari
Under ett samtal så berättar Kim Kamal om en person som han inte gillar särskilt mycket och säger då att "hon är jude". Då svarar Isabel Pereira att hon "hatar judar". De får lämna Big Brother-huset med omedelbar verkan. Både Isabel och Kim bad senare om ursäkt offentligt för sina uttalanden.

Isabel Pereira sa att hon "hatar judar". Bildkälla: TV4

13 februari
Nyheter24 avslöjar att Sami Jakobsson gillar sidan Ku Klux Klan Recruitment på Facebook. 

Joel Bendrik, exekutiv producent för Big Brother, säger att Sami inte har högerextrema sympatier.

– Vi har haft samtal med Sami om hans bakgrund. I de samtalen har han tagit avstånd från rasism och högerextremism, sa Bendrik till Nyheter24 då.

Sami Jakobsson gillar den här sidan på Facebook. Bildkälla: Facebook

14 februari
Då både Kim Kamal och Isabel Pereira åkt ut så kliver Youtube-stjärnan Jessica Pamlin, 23, in i huset.

Jessica Pamlin blev kortvarig i "Big Brother"-huset. Bildkälla: Instagram/pamlinjessica

14 februari
Sami Jakobsson talar ut om sitt högerextrema förflutna.

– Det har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting. Men egentligen har man inte varit utanför 50-skyltarna, sa Jakobsson i ett samtal med deltagaren Daniel Glasman.

15 februari
Ännu en ny deltagare kliver in i huset. Han heter Lennie Hansson och är 36 år gammal. Han har tidigare synts i "Sveriges mästerkock" i TV4.

Lennie Hansson. Bildkälla: TV4

16 februari
Deltagarna Jessica Pamlin, Sami Jakobsson och Daniel Glasman har en "duschfest" när plötsligt deltagaren Julia Löfgren stormar in sprit språngande naken och kissar öppet framför alla.

Julia Löfgren sprang in i duschen och ställde sig och kissade. Bildkälla: TV4

17 februari
Jessica Pamlin lämnar frivilligt "Big Brother"-huset. På sin Instagram skrev hon kort efter att hon saknade sin familj och vänner. Dessutom "mådde hon skit" inne i huset.

"Sen var det för mycket skitsnack/dryghet i huset för min smak och sen personliga anledningar att jag valde att åka hem!", skrev hon. 

Hon avslutade med att berätta att hon hejade på "Team Rainbow" som utgörs av Sami, Glasman, Jasmine och Julia.

17 februari
Efter att Jessica packat sina väskor och lämnat huset så gör en ny deltagare entré i huset. Han heter Martin Forsten och är en 30-årig snickare från Åkersberga. 

Han har snabbt gjort succé i huset och han jämförs med både Orlando Bloom och prins Carl Philip – därav hans smeknamn "Prinsen".

Martin Forsten kallas för "prinsen". Bildkälla: TV4

17 februari
Efter Nyheter24:s avslöjade om Sami Jakobssons högerextrema förflutna så väljer programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson att hoppa av "Big Brother".

– Jag blev inte informerad om en av deltagarna bakgrund förrän jag själv läste det i pressen. Sen det blev publikt har också nya uppgifter om deltagaren framkommit och jag tycker inte att produktionen har tagit sitt ansvar i det, skrev Adrian på sin Instagram.

Även Helle skrev om sitt beslut att lämna ”Big Brother”-produktionen.

– Antisemitism och rasism är för mig helt oacceptabelt och av den anledningen har jag valt att inte längre medverka, skrev hon.

17 februari
Många tittare klagade under första veckan på att deltagarna fick för lite alkohol inskickat. Tji fick dom efter måndagens veckofinal. Efter att Sami och Jasmine (som hängde löst)  fått reda på att ingen av dem behövde lämna huset fick gänget en hel del bubbel och vin inskickat. 

Detta genererade en kväll där det blev bråk, skrik, hångel och även lite action under täcket.

Det har spekulerats ordentligt vad det egentligen var som hände mellan Lennie och Amiia. Enligt henne själv var det "heavy petting" som ägde rum under täcket.

Det blev totalkaos under festen i Big Brother. Bildkälla: TV4. Bilden är ett montage.

17 februari
Det är verkligen inte bara kaos och bråk som uppstått inne i huset. Efter bara en vecka började det att blomstra upp kärlekskänslor hos deltagarna. En som snabbt träffades av Amors pilar var Jasmine som öppnade upp sig i bikten om sina känslor för Sami.

– Det börjar hända någonting med mina hormoner. Jag vet inte ens om jag borde säga det här. Men det är någonting med Sami. Det är någonting som är så jävla attraktivt med honom samtidigt som att det är någonting som inte alls är attraktivt med honom, sa Jasmine. 

Jasmine "Jassa" Armstrong och Sami Jakobsson. Bildkälla: TV4

– Jag kommer aldrig att berätta det här. Det får han se när han kommer hem. Gud vad händer med mig. Att man kan känna så här efter sju dagar, sa hon. Efter sitt biktande har Jasmine mer haft ögonen på Daniel Glasman, men om det är vänskap eller romans – det återstår att se

18 februari
I forum och kommentarsfält på sociala medier sprids ett rykte att deltagaren Lennie Hansson skulle ha sagt n-ordet. Lennie skulle alltså enligt tittarna ha använt ordet n-boll istället för chokladboll. 

Men enligt TV4:s pressansvarige så har detta aldrig inträffat.

"Vi har gått igenom alla kameror från då det påstås att detta ska ha hänt. Det finns inget tyder på att detta påstående är sant. Lennie har inte heller fått en varning av Big Brother", berättade Anders Edholm som är pressansvarig på TV4.

18 februari
Den vilda festen dagen med mycket alkohol slog hårt mot alla deltagare. Den annars så glada och spralliga Patrik "Patzy" Svensson kom att visa en helt annan sida. 

Dels avslöjades det att han sagt att han ville våldta en annan deltagare. Och under ett bråk med Jassa kallade han henne för "hora" och sa att han skulle "döda henne". Han har blivit varnad av produktionen. Vid tre varningar åker deltagaren ut.

Patzy visade en helt annan sida efter några enheter. Bildkälla: TV4

18 februari
Expressen avslöjar att TV4 satte Sami Jakobsson i kontakt med en tatuerare kort innan han skulle kliva in i "Big Brother"-huset. Detta för att tatuerade över de nazistiska tatueringar som Sami hade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela