Onsdag 28 Sep
Stockholm

Izaandelle störst på TikTok: 9 saker du inte visste om tvillingarna

Iza och Elle Cryssanthander TikTok-tvillingarna med 5 miljoner följare
Allt började under sommarlovet 2016. Idag är de femtonåriga enäggstvillingarna Iza och Elle Cryssanthander störst på TikTok i Sverige. Foto: Anna Markina / Shutterstock

Iza och Elle Cryssanthander är 15 år och störst i Sverige på den populära appen TikTok. De har idag 5 miljoner följare från hela världen på kontot @izaandelle. Nyheter24 listar nio saker som du kanske inte visste om enäggstvillingarna från Danderyd!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Allt började på sommarlovet år 2016. Enäggstvillingarna Iza och Elle Cryssanthander var då 11 år gamla. De såg ett roligt klipp på Instagram från den dåvarande appen Musical.ly, numera TikTok. De laddade ner appen för att själva testa – och ja, resten är historia som man brukar säga.

Idag är de 15 år, födda januari 2005, och bor kvar i Danderyd i Stockholm med sin tre år äldre syster Smilla, mamma Stina och pappa Lelle. Iza och Elle är fortfarande två helt vanliga unga tjejer, som går i skolan och har fritidsaktiviteter som alla andra tonåringar. 

Skillnaden nu är bara att de är störst i Sverige med sina fem miljoner följare på en av världens snabbast växande sociala medie-plattformar med sitt konto @izaandelle, och att de allt oftare blir igenkända på stan.

Hemligheten till deras framgång

– I början gjorde vi synkroniserad dans och eftersom vi är tvillingar så ser vi ganska lika ut. Det blev en fascinerande effekt att vi såg likadana ut och gjorde samma sak. Jag tror att det är det som var hemligheten till vår framgång, berättar tjejerna i en intervju med DN.

Nyheter24 har grävt fram nio saker som du kanske inte visste om succé-tvillingarna! Psst: Tjejerna ger sina bästa TikTok-tips lite längre ner...

TikTok-tvillingarna som alla pratar om! Men hur mycket vet du egentligen om dem? Bildkälla: _izaandelle_/Instagram

1. Mamma Stina är manager på heltid

Mamma Stina Cryssanthander har stöttat tjejerna och varit manager för dem sedan de startade. Sedan januari 2018 har hon arbetat som manager på heltid.

Stina jobbar mycket med exempelvis planering, kampanjer, samarbeten och webbshoppen – det som är bakom kulisserna.

– Vi vill ju att de ska få vara 13 och inte känna att det här är ett heltidsjobb, utan att de bara ska få göra de roliga bitarna. Så jag gör det som är tråkigt, runt omkring, berättar hon i en intervju från 2018 med Passion för kommunikation.

2. Har dansat live i flera tv-program

Iza och Elle har varit med i flera stora tv-program så som Allsång på Skansen, Nyhetsmorgon, Efter fem och Idol. Där har de visat upp sina TikTok-danser live.

Iza och Elle Cryssanthander i Allsång på Skansen 2018. Bildkälla: Iza and Elle/YouTube

3. Flest följare från Tyskland

I en intervju från 2018 berättade tvillingarna att de har följare från cirka 78 olika länder världen över. Flest följare finns i Tyskland, och inte i Sverige som vi skulle kunna tro. 

När intervjun gjordes hade tjejerna fyra miljoner följare – idag två år senare har antalet ökat till hela fem miljoner. Frågan är om Tyskland fortfarande har störst fanclub?

4. Dansar i Bruno Mars musikvideo

– Bruno Mars hörde av sig och hade sett ett av våra klipp. Sen klippte de in det i hans musikvideo till en av hans låtar, berättade Iza och Elle i en intervju med Dagens Media

Musikvideon "That's What I Like (Best of #DanceWithBruno Musical.ly Compilation)" kom ut i april 2017 och du kan se tvillingarna dansa två minuter in i videon.

Iza och Elle Cryssanthander (till vänster i hatt) dansar i Bruno Mars musikvideo med låten "That's What I Like". Bildkälla: Bruno Mars/YouTube

5. Har haft en egen tv-serie

Under hela sommaren 2018 följde ett filmteam med Iza och Elle för att skapa deras första och egna tv-serie: "Iza & Elle's Summer", gjord av Starflow. 

Serien består av sex avsnitt och vi får följa med när tvillingarna bland annat besöker USA och Tyskland, men vi får även se lite behind-the-scenes och från tjejernas meet-and-greets!

Du kan se det första och andra avsnittet av tv-serien på tjejernas YouTube-kanal.

6. Var barnmodeller i Åhléns julkatalog 2012

Visst känner du igen de två blonda flickorna på bilderna nedanför? Här är Iza och Elle runt sju år gamla och gör reklam för barnkläder i 2012 års julkatalog från Åhléns.

Iza och Elle var barnmodeller i Åhléns julkatalog 2012. Bildkälla: Åhléns

7. Elle är längre, men Iza är äldst

Eftersom tjejerna är enäggstvillingar är det inte mycket som skiljer dem åt utseendemässigt. I en Q&A-video avslöjar de dock att Elle är lite längre än Iza, cirka en halv centimeter...

Iza är däremot en minut äldre, berättar de i programmet Random Mix.

8. Har samma smak på allt

Iza och Elle berättar att de är lika på fler sätt än bara till utseendet. De har faktiskt samma åsikt om nästintill allt; mat, killar, skolämnen, kompisar, smink, fritidsaktiviteter, kläder, favoritfärg och godis – you name it!

Det som skiljer dem åt är att Elle gillar lakrits, men det gör inte Iza, berättar de för KP.

9. Har aldrig varit utan varandra i mer än en enda dag

Tjejerna förklarar att de har samma vänner och att  de två alltid umgås tillsammans.

Iza och Elle Cryssanthander ger sina bästa TikTok-tips. Bildkälla: _izaandelle_/Instagram

Izas och Elles tre bästa TikTok-tips:

  1. Följ trender tidigt, men gör dina videos med en egen touch och var kreativ.
  2. Gör det som du själv tycker är kul – det behöver inte vara en dans.
  3. Utnyttja dagsljuset eller använd bra lampor. Videon får bättre kvalitet då!

Läs mer: TikTok: Så får du fler visningar och fler följare

Känner du till Izaandelle?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.