Lovisa Worge
PR-experten och krisrådgivaren Elin Ahldén kommenterar nu Lovisa Worges festkväll. - Foto: Magnus Bergström, Instagram. Bilden är ett montage.

Experten om Lovisa Worges festkväll: "Kan mycket väl ta avstånd"

​Influencerprofilen Lovisa Worge har mötts av massiv kritik efter sin festkväll tillsammans med Bianca Ingrosso. "Trovärdigheten är nu på botten" menar följarna. Men PR-experten och krisrådgivaren Elin Ahldén tror att Worge kallt har räknat med bakslaget.


För nästan exakt en månad sedan var influencerprofilen Lovisa Worge, 22, ute och festade mitt i coronapandemin. Något som möttes av starkt motstånd.

Worge gick ut med en offentlig ursäkt och skrev att hon fått sig en rejäl tankeställare och att hon verkligen tagit åt sig av all kritik.

"Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt, samt att det är för sent då det redan hänt. Men jag kommer verkligen ta åt mig och ta lärdom av detta. Nu och framåt kommer jag ta ett helt annat ansvar, och agera och tänka mer ansvarsfullt", skrev Lovisa.

Festade med Bianca Ingrosso

Fyra veckor senare gick Lovisa och vännerna Bianca Ingrosso, Hanna Friberg, Lucas Armando Feola och Lovisa "Lojsan" Wallin ut och festade igen. 

Bianca Ingrosso var även hon ute och festade med Lovisa. Bildkälla: Instagram

I helgen spreds klipp från festen, och i Worges kommentarsfält blev stämningen hätsk. Flera personer kommenterade att de var besvikna och arga över att hon valde att festa under den rådande pandemin.

Några reaktioner löd:

"Trovärdigheten är nu på botten"

"Fräscht att be om ursäkt och sen göra samma sak igen"

"Pandemilagen gäller tydligen inte fröken Worge. Äckligt".

Lovisa Worge var ute och festade i helgen. Bildkälla: Instagram

Experten: "Kan mycket väl ta avstånd"

Elin Ahldén är PR-konsult och krisrådgivare på byrån Lennox PR. Hon tror att Worge har övervägt och slutligen landat i beslutet att ge sig ut och festa.

– Dels har hon gissningsvis en stor andel följare som inte kritiserar henne nu utan är tysta. De tycker att det hon gör är helt okej. Dels får hon en massa engagemang vilket fungerar finfint på Instagrams algoritmer. Jag måste tro att hon helt enkelt räknat med risken och agerat därefter, säger Ahldén till Nyheter24.

Blir det mer skadligt för hennes varumärke då hon redan bett om ursäkt för samma sak för en månad sedan och nu gör om samma misstag?

– Varumärken påverkas i allmänhet väldigt lite av kriser. Personliga varumärken är förstås känsligare, men det största hotet mot en influerares varumärkesvärde är inte kontrovers. Det är irrelevans. Vi kan tycka att hennes beslut är moraliskt tveksamt, men jag gissar att hon är helt medveten om vad hon gör.

Tror du att företag kommer att bryta samarbeten om det här upprepas flera gånger?

– Bra fråga. Det beror på hur långsiktiga och genomtänkta hennes annonsörer var när de valde henne. Företag som gjort ett riktigt analysarbete vet vad de får. Då står de fast. Är det ett mer kortsiktigt samarbete kan de mycket väl ta avstånd. Jag blir ofta förvånad över att företagen blir chockade när deras ambassadörer gör saker. Oftast är det ju helt i linje med den karaktär de skapat av sig själva, säger Ahldén till Nyheter24.

LÄS MER:

Raseri mot Lovisa Worge efter festen: "Ett hån – folk dör"

Trots pandemi – influencers festar vidare

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Celine Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.