Tisdag 28 Sep
Stockholm

7 svenska kändiskvinnor som skaffat barn vid 40

Svenska kända kvinnor som skaffat barn vid 40.
Carina Berg, Carina Bergfeldt och Tityo Jah är bara några av de kända svenska kvinnor som skaffat barn efter 40. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Carolina Gynning, Magdalena Graaf, Carina Berg och Charlotte Perrelli är bara några av de kända svenska kvinnor som valt att skaffa barn vid 40.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyligen gick supermodellen Naomi Campbell, 50, och chockade omvärlden med den glädjande och oväntade nyheten att hon blivit mamma till en liten dotter. Men Naomi är inte den enda kända kvinna som skaffar barn senare i livet.

Här är 7 kända svenska kvinnor som valt att skaffa barn vid 40.

Carolina Gynning och Viktor Philipson ska få en dotter

Carolina Gynning, 42, blev mamma för första gången när hon födde sin dotter Alicia den 5 juni 2012. Andra tjejen, Adele, fick hon den 8 maj 2014. Carolina och flickornas pappa Alexander Lydecker gick skilda vägar år 2018.

I april 2019 började Carolina dejta societetsonen Viktor Philipson, och i början av januari meddelade Carolina den glädjande nyheten – hon och Viktor ska bli föräldrar! Även denna gång väntar Carolina en dotter, och beräknad nedkomst är i slutet av juni 2021.

Carolina Gynning och Viktor Philipson ska bli föräldrar i sommar. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina och Erik Berg har gjort tv-serien "Var fan är storken?" om ofrivillig barnlöshet

När Carina Berg var 33 år gammal födde hon sonen Holger som hon har tillsammans med Kristian Luuk. Efter att äktenskapet med Luuk tog slut så har Carina gått vidare med fotbollsspelaren Erik Johansson, som nu heter Berg i efternamn efter att han och Carina gift sig.

Paret är aktuella med tv-serien "Var fan är storken?" där de berättar om sin ofrivilliga barnlöshet.

– Under två år kämpade vi med att bli gravida. Det skulle krävas fem IVF-försök. Fyra missfall. Och tusen tårar, berättade Carina i programmet.

Paret har idag två barn tillsammans – sonen Otto, som föddes i december 2019 och dottern Juno som såg dagens ljus i mars 2021.

Carina Berg var 40 när hon blev mamma till Otto. Dottern Juno kom när Carina var 43.

Carina och Erik Berg. Bildkälla: Stella Pictures.

Titiyo Jah och Viktor Flumé använde sig av äggdonation i Ryssland

Artisten Titiyo Jah, 53, fick sitt första barn i september 1992 då dottern Femi såg dagens ljus. Då var Titiyo 29 år. Lite mer än 20 år senare var Titiyo gravid igen. Som 50-åring födde Titiyo dottern Bibi, som hon har tillsammans med sambon Viktor Flumé.

I Tomas Andersson Wijs podcast "Hundåren" berättade Titiyo hur det gick till – hon gjorde en äggdonation i Ryssland.

– Vi började som vanligt att kolla upp hur det såg ut, och det såg jättebra ut. Ända tills man funderade på hur mina ägg var, och de är ju lika gamla som jag. Och att försöka sig på mina gamla ägg, det skulle bara vara ett stort risktagande. Men så sa de att "vi kan garantera att om ni tar ett annat ungt ägg, nemas problemas", berättade Titiyo i podden.

Titiyo Jah och Viktor Flumé. Bildkälla: Stella Pictures.

Charlotte Perrelli drabbades av tio missfall

Charlotte Perrelli, 46, är idag fyrabarnsmamma. Hon har sönerna Angelo, Alessio, Adrian och minstingen Alvin. När Alvin föddes var Charlotte 44 år gammal, och vägen dit var inte enkel. Charlotte drabbades av 10 missfall innan Alvin kom till världen.

– Vi hade redan gått igenom så mycket innan jag slutligen blev gravid med Alvin. Tio missfall! Innan jag blev gravid med Adrian hade jag fått ett missfall. Men den här gången var det tio så kallade missed abortions, alltså att fostrets hjärta stannat. Jag började läsa på nätet om andra som hade varit i samma situation, för att leta efter förklaringar till missfallen och för att hitta lösningar, berättade Charlotte för Mama år 2019.

Charlotte hade komplikationen Vasa Previa

Det visade sig att Charlotte drabbats av en ovanlig komplikation som heter Vasa Previa.

– Förutom att man inte kan föda naturligt så innebär det att ju större barnet blir, desto mer trycker det nedåt mynningen och till slut spricker kärlen och det blir en blödning. Frågan är inte om – utan när det händer. Och när det händer så stryps syretillförseln till barnet, och det dör på tre minuter, berättade Charlotte för Mama i samma intervju.

När Charlotte var i vecka 33 så flyttade hon in på sjukhuset, och två veckor senare förlöstes hon med kejsarsnitt.

"Vi fick kämpa för dig, det kostade oss många gråa hår av oro…. men vi skulle göra om resan imorgon om det behövdes. Det var värt allt och lite till. Som vi älskar dig!!!!", skrev Charlotte i sin blogg om Alvin på hans 2-års dag i november 2020.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen med sonen Alvin. Bildkälla: Stella Pictures.

Sarah Dawn Finer och pojkvännen Jonas Reinsjö har två barn ihop

År 2017 blev artisten Sarah Dawn Finer mamma till sin dotter Annie Grace Finer, som Sarah har tillsammans med sin pojkvän Jonas Reinsjö. Den 2 maj 2021 föddes parets andra gemensamma barn, sonen Benji Sam Finer.

På Instagram berättade Sarah då att det blev en väldigt dramatisk och svår förlossning.

"Under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig hos oss, vid liv", skrev Sarah Dawn Finer.

Sarah Dawn Finer. Bildkälla: Stella Pictures.

Sarah Dawn Finer riktade även ett otroligt stort tack till personalen på BB Stockholm och neonatalavdelningen på Danderyds sjukhus.

"Tacksamheten till din bästa pappa Jonas för hans oändliga stöd och styrka vid bådas vår sida, och från oss - till all helt fantastisk personal på BB Stockholm, och på Neo på Danderyds Sjukhus som fick ut dig, gav dig tillbaka till livet och till oss, och tar hand om dig, tills allt är lättare… är obeskrivlig. Ni är hjältar allihop. Benjis och våra hjältar. Att kunna få hålla dig tillslut, äntligen sitta här med dig i min famn och känna dig hos mig, med din hand i min, är det enda som spelar någon roll", skrev Sarah vidare i det gripande inlägget.

Magdalena Graaf fick sonen Louie som 40-åring

Magdalena Graaf, 45, har flera söner – och den senaste lilla grabben, som fick namnet Louie, föddes i februari 2016. Då var Magdalena 40 år fyllda.

Under sin relation fick Magdalena Graaf och Filip Larsson två söner tillsammans. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck fick sonen Hamilton 

Den hyllade reportern Carina Bergfeldt var 40 år gammal när hon födde sonen Hamilton på alla hjärtans dag 2020. Carina har berättat om hur hon och maken Jesper Zølck försökte bli gravida i två års tid. De testade IVF, inseminering, hormoner och östrogen. Ingenting fungerade.

"Och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg", skrev Carina när hon meddelade sina Instagramföljare att de väntade barn.

Carina Bergfeldt med sonen Hamilton. Bildkälla: Stella Pictures.
Kommentera
Kopiera länk
Dela